LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szeretnék reagálni volt miniszter asszony hozzászólására. Itt a miniszter asszony nem emlékszik egy-két dologra szerintem teljesen pontosan.
Annak idején, amikor az első Orbán-kormány döntéseire hivatkozik, akkor - ahogy elhangzott - magyar állami források elosztásáról szólt a megyei területfejlesztési tanácsok munkája. Amiről Kovács Zoltán képviselőtársunk beszélt az uniós források és a régiós fejlesztési tanácsok kapcsolatánál, ott európai uniós források elosztásáról volt szó.
Az az elv, amit önök követtek, teljes mértékben ellenkezik az EU-s elvárásokkal. Arról volt szó, hogy választott testületeknek kell meghatározni a források elosztásának a módját és az elosztását. Önök rúgták ezt fel, a választott képviselők, akiket a megyékben megválasztottak a választópolgárok, azok fölé helyeztek olyan kormánymegbízottakat, hogy többségben legyen a szocialista kormány képviselete, ami teljesen egyezik azzal, amit ön elmondott annak idején a saját frakcióülésén, hogy megtaláljuk azokat a jogi módszereket, hogy a megyéket tönkretehessük. Így kezdődött Magyarország megyéinek a tönkretétele, hogy önök a források elosztásánál teljesen kihagyták a választott testületi embereket, a megyei vezetőket. Bent voltunk ugyan a tanácsban, de kisebbségben, tehát semmi döntési lehetőségünk nem volt.
Tehát ön megtette azt, amit megígért a szocialista frakciójának, hogy tönkretették a megyéket. Az a szerencse, hogy a mostani kormány, az Orbán-kormány megpróbálja helyrehozni azokat az adósságokat, azokat a nehézségeket, amiket önök okoztak. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť