HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A köznevelés rendszerében az állami fenntartás az államháztartás rendszerén belül jó ideje a központi költségvetés és a helyi önkormányzatok között osztotta meg szakmai és költségvetési kereteit, feladatait. 2013. január 1-jétől ennek az osztott struktúrának más formája alakul ki. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ dekoncentrált módon, nem fővárosi hivatali vízfejjel, hanem járási szintű bontásban fogja ellátni feladatait. A szervezet kialakítása adófizetőinknek nem kerül többletkiadásba.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt kérdezi, mennyibe kerül ez az átalakítás. Erre hamarosan megkapjuk a választ, azt ellenben már most biztosan tudjuk, hogy ezzel az átalakítással nyerni fognak az adófizetők, nem úgy, mint a szocialisták 2006 és 2010 közötti kormányzásával. Azaz nem az elmúlt nyolcéves, hanem csak mindössze négyéves időszakról beszélek. Ekkor 8200 milliárd forinttal növelték a szocialisták a magyar államadósságot. Az ÁSZ elnöke szerint ehhez 6600 milliárd forintnyi kamat- és járulékteher társul. Azaz nem az oktatás átalakítása kerül az adófizetőknek sok milliárd forintjába, hanem az önök szocialista kormányzása.
Tekintettel arra, hogy mind az intézmény vezetésére, mind a járási vezetők álláshelyeire nyílt szakmai pályázatot hirdetett, illetve hirdet a minisztériumunk, minden eddiginél szakmaibb hálózat jön létre, ellentétben a szocialisták gyakorlatával. Elég, ha csak a legfrissebb botrányt említem, most derült ki ugyanis, hogy Braun Róbert, a Magyar Nemzeti Bank elnökének tanácsadója (Mandur László: Ez hogy jön ide? - Közbeszólások az MSZP soraiból.) már egy éve MSZP-s párttagkönyvvel rendelkezik. A függetlenséget nem a Fidesztől, hanem a szocialistáktól kell félteni, képviselő úr. (Mandur László: Jaj, de vicces!)
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból. - Lukács Zoltán: Nyilván megnyugodtak a pedagógusok.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť