DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Karácsony Gergely képviselőtársam egy kapcsolódó módosító indítványt terjesztett elő a 2. ajánlási pontban szereplő módosító javaslathoz, aminek a lényege az, hogy az alaptörvényben tegyük lehetővé, hogy ki lehessen írni népszavazást többek között az előzetes regisztráció intézményéről is.
Azt gondolom, ez egyetértéssel találkozik a kormányoldalon, hiszen önök, mióta kormányoznak, azóta is nagy kedvvel, illetve nem önök, a miniszterelnök személyesen nagy kedvvel kérdezgeti a választópolgárokat, akik természetesen ennél kisebb kedvvel válaszolnak, és ezért elég erőteljesen lecsökkent már a Fidesz tábora, ha a visszaküldött kérdőívek számát nézzük meg. De egy szó mint száz, egy olyan párt számára, amelyik ellenzékben úgy erősítette meg a pozícióját, hogy maga is a népszavazás eszközéhez nyúlt, alighanem elfogadható az a javaslat, hogy egy olyan új alkotmányos intézménnyel kapcsolatban, amelyik alapvetően befolyásolja a választójog érvényesülését Magyarországon, tegyük lehetővé, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak.
Az igazi nemzeti konzultáció nem az, amikor ilyen spameket küldözget Orbán Viktor innen néhány ajtónyira a magyar választóknak, nem az az igazi konzultáció, amikor kéretlen postaküldeményeket kell kihalászni a postaládákból. Az az igazi nemzeti konzultáció, ha a választópolgár a fülkében rendes fülkeforradalmár módjára elmondhatja a véleményét.
Önök az előzetes regisztráció intézményét azzal is indokolják, hogy az állampolgári tudatosságot növelni kell. Mi meg azt gondoljuk, hogy ha igazán az állampolgári tudatosságban bízunk, akkor az ilyen intézményeket alávetjük az állampolgári akaratnak. Nem látom tehát indokát annak, hogy ezt a törvényjavaslatot miért ne támogathatnák a kormánypárti képviselők. Én nagyon remélem, hogy államtitkár asszony maga vagy Babák képviselő úr is ezt támogatni fogja. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Ha egy ilyen alapvető változtatás… (Az elnök csenget.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť