SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Korrigáljuk ezt a hibát, és egyébként az Országgyűlés ma fog erről a korrekcióról szavazni, és mindenképp fontosnak tartom.
De negyedik pontként ugyanilyen fontosnak tartom azt is, hogy amikor arról beszélünk, hogy az országon belül élő, sokszor védtelen helyzetben élő embereket meg tudjuk-e védeni avagy nem - és idetartoznak az idős emberek, idetartoznak a nyugdíjasok -, teljesen természetes, hogy annak a követelésnek, amely az IMF részéről érkezik a nyugdíjak csökkentése érdekében, ellenállunk, mert ezt nem lehet végrehajtani a nyugdíjasok tisztelete és az ő megélhetésük miatt sem.
Még egy, amit fontosnak tartok: az év végi, novemberi nyugdíj-kiegészítések, amik a nyugdíj reálértékét kell hogy biztosítsák, ebben az évben is meglesznek, nem úgy, mint mondjuk, 2009-ben, ahol közel 6 százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke.
A gondolatmenetemet a nyugdíjasok, az idősek tiszteletével kezdtem, hogy mit mondunk, és ki mit tesz, milyen módon áll ki az idősek érdekében. Köszönöm, tisztelt képviselő úr, hogy egyébként jelezte azokat a lépéseket is, amelyek nem igazából anyagiak, de nagyon fontosak olyan szempontból, hogy elismerjük-e az időskor nehézségeit, elismerjük az elmúlt évtizedek tapasztalatait. Azok a pályázatok, akár az Életút, akár a “Hogyan őriztük meg…” című, a 40 éve vagy még több ideje házasok pályázata, óriási sikerrel zárultak, és hatalmas nagy megelégedéssel zárultak az idősek felől is, rengeteg pályázat érkezett, és rengeteg jó irodalmi mű is érkezett, túl azon, hogy azok a történetek, amelyeket leírtak az idősek, kimondottan érdekesek és tanulságosak.
Éppen ezért köszönöm szépen, hogy fölvetette ezt a témát. Köszönöm szépen, hogy lehetőséget adott arra, hogy konkrétan megjelöljünk olyan helyeket (Az elnök csenget.), amelyeket ez a kormány meglépett, és én is ezúttal köszöntöm az időseket ezen a napon. (Taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť