ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Hát, én azért próbálkozom! Tehát megismétlem még egyszer: tehát 2010-ben azért nem kötöttünk egy újabb megállapodást az IMF-fel, mert csak olyat tudtunk volna kötni, mint a szocialisták, pont ugyanolyat, mert Magyarország gyenge volt 2010-ben, nem volt mozgástere. El kellett volna fogadnunk, amit ránk akarnak erőltetni.
De ma nem 2010 van, hanem 2012. Megnöveltük az ország mozgásterét; nem függünk IMF-hiteltől; a pénzügyi problémáinkat meg tudjuk oldani. Ezért nem kell mindenáron megállapodni az IMF-fel, csak akkor, ha segít a megállapodás a saját céljainkban. Én látok lehetőséget arra, hogy ilyen megállapodást kössünk.
Egyébként, ami a harcias hangvételt illeti, felolvasok egy mai interjúból két mondatot: “Vannak országok, amelyek a piac kezébe kerültek, és bilincsbe verték őket. Akceptálom Európa kéréseit, tiszteletben tartom az ország kötelezettségeit, de visszautasítom, hogy mások kívülről belenyúljanak a gazdasági és szociális rendszerünkbe” - mondta a francia szocialista pénzügyminiszter. Ilyen szocialistákat szeretnénk mi is!
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Hosszan tartó taps és derültség a kormányzó pártok padsoraiból. - Mandur László: Mi meg olyan miniszterelnököt! - Lukács Zoltán: Megkapjátok!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť