ELNÖK (Balczó Zoltán)

Full text search

ELNÖK (Balczó Zoltán)
ELNÖK (Balczó Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi CLIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Lázár János és Román István, Fidesz, képviselők önálló indítványát T/8441. számon, a gazdasági és informatikai bizottság ajánlásait pedig T/8441/5. és 8. számon kapták kézhez.
Mivel a részletes vita lezárását követően előterjesztői zárszó nem hangzott el, megkérdezem Román István képviselő urat, kíván-e most élni ennek lehetőségével. (Jelzésre:) Nem, így most a határozathozatalok következnek.
Az ajánlás 3. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de az LMP kérte róla a szavazást. Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztők a kiegészítő ajánlás 1., 3., 5. és 6. pontjait támogatják. Ezek közül az 5. pontról az LMP külön szavazást kért. A további támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 1., 2., 4. és 5. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 2. és 4. pontjait.
Tájékoztatom önöket, hogy a támogatott javaslatok közül a kiegészítő ajánlás 6. pontjában szereplő indítvány az állami vagyonról szóló törvényt módosítja. Az alaptörvény 38. cikkében foglaltak szerint ennek elfogadása minősített többséget igényel. Arra figyelemmel, hogy a javaslat összefügg a kiegészítő ajánlás 1. pontjával, így ezekről most együtt a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatával határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a kiegészítő ajánlás 1. és 6. pontjaiban szereplő támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 261 igen szavazattal, 67 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő támogatott indítványról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a kiegészítő ajánlás 3. pontjában szereplő támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 261 igen szavazattal, 64 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatot elfogadta.
(18.00)
Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért javaslatról határozunk.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában Riz Gábor a törvényjavaslatot új rendelkezéssel egészíti ki, amelyben közzétételi kötelezettséget terjeszt elő. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére külön szavazunk róla. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 307 igen szavazattal, 39 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Frakciókérésre figyelemmel még egy javaslatról döntenünk kell. Az ajánlás 3. pontjában Vágó Gábor az 1. §-ban a törvény 2. §-át új bekezdéssel egészíti ki, amelyben kormányfeladatot határoz meg. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 325 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť