DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által elmondott interpellációban feltett kérdésekre a következő válaszokat adom.
Tisztelt Képviselő Úr! Bűncselekmény a rendőrség fellépésének köszönhetően nem történt a településen. (Derültség a Jobbik soraiban.) A rendőrség eljárása törvényes volt. A rendőrség megelőzte a törvénysértéseket, és Csókakőn sikeresen akadályozta meg bűncselekmények elkövetését. (Derültség a Jobbik soraiban.) Erre tekintettel vizsgálat nem indul. Az ügyet a rendőrség lezártnak tekinti.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetője az 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-ában biztosított lehetőség alapján 2012. augusztus 25-én 0 órától 18 óráig rendelt el fokozott ellenőrzést Fejér megye közigazgatási területére, amely ténylegesen valójában aznap 14 óra 50 percig tartott. A rendőrség csapatszolgálati szabályzata lehetőséget ad a rendőri erők számára, hogy az adott feladat végrehajtásához szükséges területet ideiglenesen műveleti körzetnek nyilvánítsák.
(14.50)
A műveleti körzet magába foglalja a vezetési pontot, a szolgálati csoportok és csoportosítások részére kijelölt működési körzeteket, tehát nem az egész települést, ahogy képviselő úr állítja. Csókakőn az előbb elmondottak alapján nem került sor műveleti területté nyilvánításra, tehát még egyszer mondom, hogy megértse: Csókakőn nem került sor műveleti területté nyilvánításra.
Tisztelt Országgyűlés! Ezúton is köszönjük a csókakőiek megértését, segítségét és együttműködését.
Ami pedig a milliárdokat illeti, mert kérdésében azt kérdezte, hogy hány milliárdba került az adófizetőknek a csókakői értelmetlen rendőri akció, az a válaszom, hogy egyetlen milliárdjába se került.
Kérem, válaszomat fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokból.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť