DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mint ön előtt is ismert, a kormánynak folyamatos törekvése a háztartások rezsiköltségének szinten tartása, és ahol lehetőség van arra, a csökkentése.
Az ön által felvetett probléma ismert: a társasházon belül az egyes lakások - az azonos komfortszint biztosításához - hőfogyasztása a lakás elhelyezkedésétől függően jelentősen eltérhet. Nyilvánvaló, hogy egy északi elhelyezkedésű, alul például egy fűtetlen garázst magáénak tudó szélső lakás távhőszámlája bizony jelentős mértékben meghaladja egy minden oldalról körüllakott, mondjuk, déli fekvésű lakás díját.
Ezért társadalmilag nem volt igazságos az az egyes társasházak által alkalmazott elszámolási rendszer, amely szerint számlázásra kizárólag a költségosztók alapján került sor. A kormány a helyzet kezelése érdekében kidolgozta és elfogadta a távhőszolgáltatásról szóló törvény végrehajtási jogszabályát módosító kormányrendeletet. Ennek értelmében fő szabály: ha a tulajdonosi közösség fűtési költségmegosztó alkalmazásáról döntött, akkor az elszámolási időszakban igénybe vett fűtési hőmennyiségének legalább 30, de legfeljebb 50 százalékát az épületrészek fűtött légtérfogata arányában, a fennmaradó részét fogyasztásarányosan, a fűtési költségmegosztók leolvasott adatainak alapulvételével és azoknak a rendelet mellékletében szereplő korrekciós tényezőkkel történő módosításával számított értékei arányában kell az épületrészek között felosztani.
Ha megengedi, majd folytatom a viszonválaszban.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť