DR. NAVRACSICS TIBOR

Full text search

DR. NAVRACSICS TIBOR
DR. NAVRACSICS TIBOR közigazgatási és igazságügyi miniszter: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! Meglep a nagylelkűsége, mivel megelőlegezvén érdemi választ fogok mondani, holott tudom, hogy a válaszában azt fogja mondani, hogy sajnos nem kapott tőlem érdemi választ. (Derültség.) De játsszuk el a szokásos színdarabot!
Tehát a lényeg az, hogy ellentétben a korábbi kormányokkal, a most hivatalba lépett kormány kezdettől fogva működésében nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy lehetőség szerint a rezsiköltségek drágulását valahogyan megfékezze. Ennek következtében dolgozza ki az úgynevezett szociális közszolgáltatások rendszerét, amelynek a lényege az, hogy a nagy közszolgáltatókra való ráhatással, akár kormányzati ráhatással is elérje azt, hogy lehetőség szerint nemhogy extraprofit, de profit se nagyon legyen a közszolgáltatásokon, ami részben a rezsiköltségek emelkedését jelenti. Ebből adódóan az energetikai ágazati szabályozás felülvizsgálata során is hatósági áras szabályozást állapítottunk meg, illetve mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szociálisan rászoruló fogyasztó csak abban az esetben legyen kikapcsolható az ellátásból, ha az előrefizetős mérő felszerelésébe nem egyezik bele, vagy annak felszerelését, üzembe helyezését akadályozza vagy meghiúsítja.
Természetesen tudjuk, hogy nemcsak új dolgokról van szó, de a múltból felhalmozódó hátralékokról is, és így, amikor a rezsiköltségekkel kapcsolatos válságot kell kezelnie a kormánynak, akkor nemcsak az újonnan keletkező hátralékokról van szó, hanem azokról is, amelyeket ezek a családok görgetnek maguk előtt. Éppen ezért próbálunk a lakhatási kiadások rendszeres viseléséhez, valamint a hátralékok utólagos kiegyenlítéséhez is támogatást nyújtani - és majd folytatom a viszonválaszban.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť