VÁGÓ GÁBOR

Full text search

VÁGÓ GÁBOR
VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Tisztelt Ház! Két hete azon két és fél millió, lakhatási szegénységgel küzdő honfitársunk nevében emeltem itt szót a Házban, akik jövedelmük java részét, több mint harmadát a lakhatással kapcsolatos költségekre költik. Ma a szegénység napja közeledtével arról a csoportról, mintegy félmilliós csoportról szeretnék beszélni, illetve kérdezni a miniszterelnök-helyettes urat, akik nemhogy a lakhatással kapcsolatos költségeik, hanem a rezsi kifizetésével kapcsolatban is eléggé súlyos gondokkal küzdenek.
Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Nem tudom, tisztában volt-e azzal, hogy ma egy átlag magyar háztartás a jövedelmének több mint egyharmadát költi lakásfenntartásra, de van 15 százaléknyi olyan magyar háztartás, amely a rezsivel kapcsolatos költségekre több mint a harmadát költi a jövedelmének. Arról van szó, hogy van egy 90 ezer forintos bevétel egy átlagos családnál vagy egy átlagon aluli családnál, és ott 30-40 ezer forintos gázszámlákat kellene kifizetni.
Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Mit tesz e kapcsán a kormány? Hiszen azt ígérték még a kormányprogramban, elméletileg még kőbe is van vésve, hogy a lakásállomány 10 százalékát évente felújítják? Ehhez képest fillérek az az 1-2 milliárd forint, ami erre a programra fordítódik; hiszen van alulról jövő megoldás is, miniszterelnök-helyettes úr: az önkormányzati szervezésű, kimondottan energetikai célú közösségi erdőművelés vagy a most életbe lépő jó példaként: a mezőgazdasági és erdészeti hulladékból történő közösségi biobrikett-előállítás.
Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr! Hogyan kívánja a kormány elkerülni azt, hogy idén télen ne legyen egyetlen olyan magyar állampolgár sem, aki megfagy a saját házában, azért, mert nem tudta kifizetni a számlákat?
Várom válaszát. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť