VARGA GÉZA

Full text search

VARGA GÉZA
VARGA GÉZA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Miniszter Úr! A miniszterelnök úr október 13-án a valóban mérföldkő jelentőségű földforgalmi törvényről is szólt az ifjú Magosz-gazdák nagygyűlésén. Beszéde azonban arról tesz tanúbizonyságot, hogy a) vagy nem olvasta át elég alaposan a földforgalmi törvény tervezetét; b) vagy öntől, miniszter úr, téves információt kapott arról; vagy c) ismét a tőle és a kormánytól megszokott kommunikációs trükkhöz folyamodott annak elleplezésére, hogy a tervezet nemhogy semmissé nem teszi a zsebszerződéseket, de egyenesen legalizálja azokat.
Miniszterelnök úr 2001-ben Kálócfán nem bizottságot ígért az osztrák vircsaft, a zsebszerződések megszüntetésére, amire Budai államtitkár úr folyton hivatkozik, mint ma is tette ezt Balczó képviselőtársam napirend előtti felszólalására, hanem törvényt. Ez 11 év után még mindig nem az a törvény.
De miről is van akkor szó? Igaz, hogy az új földtörvénytervezet bevezeti a földműves fogalmát, de ennek könnyedén megfelelnek a zsebszerződéssel már jelenleg is földet használó külföldiek, amennyiben Magyarországon mai idő szerint másfél éve helyben bejelentett lakással rendelkeznek, és a piacon vásárolnak egy ezüstkalászos bizonyítványt. Ezt a nemzetárulást a kormány egy kommunikációs csűrcsavarral a földforgalmi törvénytervezetben úgy oldja meg, hogy a külföldieket egyszerűen tagállami vagy társult ország polgárának nevezi.
Miniszter úr, tessék tájékoztatni a magyar közvéleményt és miniszterelnök urat is arról, hogy a nyelvújítás is része a kormányprogramnak, ezért új szótárat használnak, melyben önöknél a külföldi állampolgár egyenlő tagállami állampolgárral, de önök szerint a társult államok polgára sem külföldi, ha a magyar termőföld megszerzéséről van szó.
Miniszter úr, tényleg csak ennyit ér önöknek a magyar termőföld? Kérem válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť