DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mivel az IMF-fel és az EU-val való tárgyalások folyamatában vagyunk, ehhez nem tennék most hozzá semmi kiegészítést.
Arra az egy megjegyzésére azonban, ami a 400 milliárdos egyenlegjavítást illeti, hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy az teljesen világos célokat szolgál: a gazdaság fehérítését, szolgálja egy kisebb és hatékony állam megteremtését, és szolgálja azt a politikát, amit eddig is vitt a kormány, a tehermegosztást. A gazdaság fehérítését szolgálja például - ha már a 400 milliárdos intézkedéssorozatot említette -, hogy online kapcsolat lesz a pénztárgépek és a NAV között, vagy a 0,3 százalékos pénzügyi tranzakciós illeték. Úgy gondolom, a gazdaság fehérítése az, amiben egyetérthetünk talán mindketten is.
Egy kisebb és hatékonyabb állam megteremtése; igen, ehhez hozzátartozik az is, hogy egy hároméves létszámstop lesz a közszférában. Ez azt is jelenti egyébként, hogy a nyugdíjba vonulók helyett nem lépnek be újak; egy karcsúbb állam. Mindannyian, adófizetők fizetjük ezt az államot, úgy gondolom, hogy ez is egyfajta közös érdekünk lehet, hogy egy karcsúbb - igen, ez jelenti azt is, hogy kevesebb létszámmal és hatékonyan dolgozó - államra van szükségünk. Nem hiszem, hogy például az önök gondolatában az lenne helyes, hogy az adófizetők pénzéből minél nagyobb bürokráciát tartsunk fenn.
A tehermegosztás is része ennek a 400 milliárdos egyenlegjavításnak, hiszen ön is tudja nagyon jól, hogy a társadalombiztosítási járulékplafon eltörlése éppen a magas jövedelműeknél jelenti azt, hogy az ő hozzájárulásukkal az államháztartás egyenlege 51 milliárd forinttal növekszik. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť