ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Köszönöm, jegyző úr.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban benyújtotta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. pontjait az előterjesztő támogatja.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az imént ismertetett támogatott módosító javaslatok közül külön szavazást kezdeményezett az MSZP képviselőcsoportja a kiegészítő ajánlás 1., 2., valamint 4. és 5. pontjáról.
Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja a szavazást az alapajánlás 1. pontjáról.
Most az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjának elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség, ezért erről külön határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezt. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 264 igen szavazattal, 93 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokról határozunk, a külön szavazásra kért indítványok kivételével.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 3. és 7. pontját. Kérem, szavazzanak az egyszerű többség szabályai szerint! (Szavazás. - Jelzésre:) Igen, jelzi Gyenes képviselő úr, hogy nem működik a gépe. Kérem szépen, akkor nem tudom, milyen szavazattal bővíteni… (Dr. Gyenes Géza: Nem.) “Nem” szavazattal.
Tehát kimondom a határozatot: 248 igen szavazattal, 92 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
(17.50)
Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért indítványokról határozunk.
A kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjában a költségvetési bizottság jogtechnikai módosítást javasol. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavaz róla az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak az egyszerű többség szabályai szerint! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot Gyenes képviselő úr igen szavazatával 293 igen szavazattal, 49 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 5. §-át új bekezdésekkel kívánja kiegészíteni, amely jogtechnikai pontosítást tartalmaz. Az előterjesztő támogatja, de az MSZP kérésére külön szavaz róla az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak az egyszerű többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr igennel szavazott, tehát az Országgyűlés a módosító javaslatot 293 igen szavazattal, 50 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 6. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni, amely hatályba léptetési szabályt változtat meg. Az előterjesztő és a bizottság támogatja, de az MSZP kérésére külön szavaz róla az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr igen szavazatával az Országgyűlés a módosító javaslatot 287 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 2. pontjában Scheiring Gábor a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 6. § (1) bekezdése módosítását kezdeményezi, amely az államadósság-mutató számítására terjeszt elő javaslatot. Az LMP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr tartózkodik, tehát az Országgyűlés a módosító javaslatot 69 igen szavazattal, 243 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Szekeres Imre és Józsa István a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 23. § (1) bekezdés c) pontjának módosítását és új ponttal történő kiegészítését javasolják. Ebben a tanács feladatait bővítik. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. A javaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr nemmel szavaz, így az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 293 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 4. pontjában Nyikos László a törvényjavaslat 3. §-ában a stabilitási törvény 23. § (2) bekezdése elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a tanács működését érinti. A Jobbik kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a módosító javaslatot 41 igen szavazattal, 313 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 5. pontjában Szekeres Imre és Józsa István a törvényjavaslat 5. § c) pontja elhagyását kezdeményezi. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr tartózkodásával az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen szavazattal, 247 nem ellenében, 44 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 6. pontjában Szekeres Imre és Józsa István a törvényjavaslat 6. § (1) bekezdése elhagyását indítványozzák, amely az elhagyó rendelkezésre figyelemmel egyszerű többséget igényel. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Gyenes képviselő úr tartózkodásával az Országgyűlés a módosító javaslatot 61 igen szavazattal, 249 nem ellenében, 45 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť