FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben az ügyben is, mint az előző ügyben, van egy jogi akadálya a bizottság felállításának. (Felzúdulás az MSZP és az LMP soraiban.) Tisztázzuk, ezt Gyüre Csaba elég jól megfogalmazta, és nevesítette, hogy a jelenleg érvényes, Országgyűlésről szóló törvény mit mond ki, és több képviselőtársam is ezt pontosította. Az a helyzet, hogy ezt a módosító indítványt, az Országgyűlés jogállásáról szóló törvény módosító indítványát igen, az említett Mesterházy Attila és Bárándy Gergely nyújtotta be, amely gyakorlatilag kimondja, hogy csak olyan kérdéskörrel kapcsolatban lehet a későbbiekben vizsgálóbizottságot felállítani, amely kérdéskört nem lehet tisztázni azonnali kérdés, kérdés, interpelláció, írásbeli kérdés segítségével. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Szeretném jelezni, hogy ebben az esetben a parlament alkotmányügyi bizottsága valószínűleg helyesen járt el, mert ott tárgyalták ezt a kérdéskört, hiszen még gesztust sem lehet gyakorolni a jelenlegi parlamentnek, hogy netán megengedje, mert akkor biztos, hogy törvényellenes lenne az a szavazás, amire önök most kérnek bennünket. (Felzúdulás az MSZP soraiban.)
Mindemellett a jelenlegi helyzet még azzal is tetéződik, amit Varga Géza képviselőtársunk említett, hogy jelenleg van egy hatósági eljárás most már, ha jól értettem a nyilvános bejelentéséből. És ez egy másik fordulata az esetnek, hogy hatósági eljárás újabb kizáró ok a bizottságok felállítására.
Ha mindezeket nem vennénk figyelembe… - persze ez lehetetlen, tehát ez önmagában elégséges, hogy sajnálatos módon ezt a bizottságot nem lehet fölállítani, önök hiába kérik. Ugyanakkor tisztázzuk, Harangozó Gábor, aki a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának az elnöke, az ez évi munkáját kizárólag erre fordította, kétszer hívta össze az ellenőrző albizottságot. Mind a kétszer erről a kérdéskörről tárgyalt, egyszer 3 óra 14 percig, második alkalommal 1 óra 36 percig. Ekkor már kihelyezett ülést tartottak a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet székhelyén, és mind a két esetben természetesen az elnök úr és a miniszteri biztos is jelen volt, bármilyen kérdéskört feltehettek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Fel is tettek, nem véletlenül tartottak 3 óra 14 percig és 1 óra 36 percig az ülések.
És nem akarom mondani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), de a közhírekben elég sok információ kiderült, mindamellett, hogy ez egy nem nyilvános ülés volt…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť