GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Világosan látszik, tisztelt képviselőtársaim, hogy egy egyébként szerintem jó szabályt próbálnak teljesen félremagyarázni a fideszes képviselőtársaim. Ugyanis ez a módosító javaslat, ami annak idején született, erre az esetre tipikusan nem igaz. Gondolják csak végig, itt folyamatosan erről beszéltünk, hogy több száz kérdésünk, interpellációnk, mindenféle vizsgálatunk volt, de nem tudtuk tisztázni ezt a kérdést. Úgyhogy emögé ne bújjanak el, képviselőtársaim, és ne hivatkozzanak senkire. Itt a lelkiismeretüket tegyék tisztába azzal, hogy megszavazzák ezt a módosító indítványt.
Értsék már meg, nem nekünk tartoznak felelősséggel, képviselőtársaim. Hadd olvassak fel egy olyan állásfoglalást, egy indítványt, amit ma délután kaptak meg a mezőgazdasági bizottság tagjai a Kajászón lezajlott szeptember 4-ei tanácskozás után. Pontosan szeretném fölolvasni: “A 2012. szeptember 4-én kajászói gazdák és az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Fejérszövetség által a földkérdések megvitatására szervezett kajászói tanácskozás a helyben elhangzott és a ’Kié legyen a föld?’ honlapon összegyűjtött adatok, tények alapján egyhangúlag, ellenszavazat nélkül követeli, hogy az NFA azonnal, haladéktalanul vonja vissza és semmisítse meg az NFA földbérleti pályázatok nyerteseinek bérleti szerződéseit, és a helyi gazdák bevonásával alakítsanak ki és írjanak ki új pályázatot.”
Képviselőtársaim, aki ezt nem kapta meg, most hallotta. Ezt nem mi írtuk, hanem több mint 200 gazdálkodó és 5 megyéből, de még ehhez nagyon-nagyon sokan fognak csatlakozni. És azt is szeretném mondani, hogy az egy év lejárta után el fog jönni az igazság pillanata, mert nyoma nincsen a megcsinált nyerteseknél az állattartásnak. Nem olyan messze van már az egy év. Ezt nem mi fogjuk vizsgálni, hanem majd a helyben lakó gazdák, és meg fogják önöktől kérdezni, hogy miért nem engedték el ezt a vizsgálóbizottságot. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť