GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt mögötti, kifejezetten a Fidesz-kormány holdudvarához köthető cégbirodalmat körüllengi a korrupció, a feketegazdaság és a körbetartozás intézménye. A közbeszerzési törvény Fidesz szerinti értelmezése és alkalmazása erősíti a feketegazdaságot, a korrupciót. Az ilyenek, amelyek az elmúlt időszakban történtek a közpénzgép zrt.-vel, ehhez hasonló eljárások miatt veszíti el az ország a befektetők bizalmát. A Fideszhez köthető cégbirodalom egyértelműen akadályozza a tisztességes piaci versenyben érdekelt adófizető vállalkozásokat a fejlesztésben és a piacra jutásban. Különböző nemzetieskedő magyarázatokkal rázták le eddig a kérdezőt, a kritikát vagy a bírálatot megfogalmazókat. Ebből a vesztes, indokolatlanul hátrányba került vállalkozásoknak, alvállalkozóknak elegük van, ebből már nem kérnek. Lassan csak a közpénzgép zrt. által elnyert beruházások haladnak. Felénk már ez a mondás járja: már az sem baj, ha a Simicska-cég vezette részvénytársaság folytatja a munkát, csak fejezzék be végre a beruházást.
Tisztelt Ház! Közös érdekünk a gazdasági élet tisztítása, a feketegazdaság, a korrupció üldözése, valamint erősítenünk kell az Országgyűlés ellenőrző funkcióját. Mindezekért a szocialista frakció támogatja a H/7158. számú országgyűlési határozati javaslatot. Bízunk abban, hogy szakít a kormánykoalíció az 1998-2002-es gyakorlatával és támogatja.
(17.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť