VONA GÁBOR

Full text search

VONA GÁBOR
VONA GÁBOR (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Papcsák képviselőtársam hozzászólása igazándiból beismerő vallomásnak is felfogható, mert jól jellemzi a kormánypártok hozzáállását ehhez az egész kérdéshez. Nem azt keresik, hogy hogyan tudnánk ebben a kérdésben tisztán látni, hogyan tudnánk ehhez a társadalmat hozzásegíteni, hanem hogyan tudjuk ebben a magyar társadalmat és a politikai közvéleményt megakadályozni. Mert mi a kérdés valójában? Az a kérdés, teljesen egyszerű kérdés, lehet-e véletlen, lehet-e akkora véletlen, hogy Magyarországon a közbeszerzések császárává, mindenható urává válik Orbán Viktor egykori szobatársa és az önök pártjának, a Fidesznek egykori gazdasági vezetője. Ez a kérdés.
Ennek a kérdésnek a tisztázása nem a Jobbiknak fontos. Ebben önök tévednek. Ennek a kérdésnek a tisztázása elsősorban önöknek fontos. Azok az ellenérvek, amiket elmondanak, tényleg hol komikusak, hol tragikusak. Az, hogy tegyünk feljelentést? Szeretnénk, és ennek a bizottságnak egyik konkrét célkitűzése. De nem akarok az önök kommunikációs tanácsadója lenni, azt Habony Árpád megteszi. De azért mégis hadd mondjam, hogy önök nyernének ezzel a bizottsággal. Egyrészről el tudnák mondani végre, hogy támogattak egy ellenzéki kezdeményezést. Másrészt, ha nincs félnivalójuk, akkor a vizsgálóbizottság végeztével el tudnák mondani azt is, hogy itt csak egy ellenzéki hisztériakeltésről volt szó. Miért félnek ettől? Ennyire félelmetes ez a bizottság, ha önöknek nincs semmiféle félnivalójuk?
Másrészt, hogy parlamenti műfajban tegyünk föl kérdéseket? Nézzék meg az eddig föltett kérdéseket! A kérdések megvoltak, csak hol vannak a válaszok? A válaszok maradtak el. Nézzék meg, hallgassák meg saját magukat! A labanc kártya, amit miniszterelnök úr szokott hangsúlyozni, pedig tényleg nevetséges. Azt is nagyon jól tudjuk, hogy a Simicska-Nyerges-cégbirodalom konzorciumokban nyeri el a közbeszerzéseket. Én mint történelemtanár kikérem magamnak azt, hogy Simicska Lajost ebben az esetben Rákóczi Ferenccel hozzák önök ebben a kommunikációban egy platformra. (Derültség a Jobbik soraiban.)
A képviselőkhöz fordulok, nem a Fidesz vezetőihez. Tudom, hogy önöknek is kellemetlen, a szívük mélyén egyetértenek velünk, én tudom. Arra kérem önöket, a régi Fidesz-szlogent próbálják meg elővenni, hallgassanak a szívükre. Önöknek kell majd az emberek elé állni, amikor megkérdezik, hogy miért nem volt elszámoltatás. Azért mert holló a hollónak nem vájja ki a szemét? Hallgassanak a szívükre, és támogassák a bizottságot!
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť