DR. GYIMESI ENDRE

Full text search

DR. GYIMESI ENDRE
DR. GYIMESI ENDRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hiller miniszter úr nálam talán jobban tudja - Sütő András mondását idézném -,s hogy önmagát becsüli meg minden nemzedék azzal, hogy tudomásul veszi, hogy a világ nem vele kezdődött. Nem velünk kezdődött a világ. Amikor az új kormány 2010-ben szembesült a megyei önkormányzatok valós helyzetével, akkor megroggyant önkormányzatokat talált, hiszen az előző kormányzat megvonta a kulturális normatívákat, és bizony a különböző megyei közgyűjtemények vészhelyzetbe kerültek. Tehát lépnie kellett az új kormányzatnak. Ebből adódik a probléma egyik fele.
A probléma másik fele pedig abból adódik, hogy ez a múzeumi intézményrendszer a hatvanas évektől, a könyvtári intézményrendszer pedig az ötvenes évek elejétől alakult így ki, és ez a hálózatos rendszer immáron megroggyant. Sok tekintetben már a hálózaton kívül működő, és nagyon jól működő múzeumokkal találkozhatunk. Tehát ebben az esetben nem államosításról beszélhetünk, hanem egy kicsit fellengzősen talán azt is mondhatjuk, hogy visszaadtuk a múzeumainkat az önkormányzatoknak úgy, hogy ismételten állami normatíva kerül az intézmények támogatására, amit nagyon fontos új vívmánynak gondolok.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť