DR. CZOMBA SÁNDOR

Full text search

DR. CZOMBA SÁNDOR
DR. CZOMBA SÁNDOR nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt képviselő úr korábban valóban hasonló kérdést tett fel, és ahhoz képest a következőről tudom tájékoztatni. A Munkaügyi Hivatal, a Foglalkoztatási Hivatal a beérkezett kérelmeket követően azonnal megkezdte a bevallási nyomtatványok tételes feldolgozását. Ez a munka jelenleg is maximális intenzitással folyik, erőket kellett átcsoportosítanunk ahhoz, hogy a több mint 6 ezer bevallást kezelni tudjuk. A hivatalnál végrehajtott átcsoportosításnak köszönhetően ez a munka nagymértékben felgyorsult, így már lezárult a bevallások 79 százalékának az ellenőrzése, a visszaigénylések teljesítése folyamatos, a mai napig 3380 gazdálkodó szervezet részére mintegy 6,6 milliárd forint kifizetése megtörtént. Képviselő úr, biztosíthatom arról, hogy a vállalkozások garantáltan meg fogják kapni a jogos visszaigénylésük összegét, hiszen erre a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprésze megfelelő nagyságú forrást biztosít.
Ami pedig a lényeget illeti: azt a rendszert, ami a korábbi időszakban volt, megállítottuk, eltöröltük. Azt a rendszert, hogy a vállalkozások a saját forrásukból finanszírozzák ezeket és utólag kapnak majd valamilyen pénzt, megállítottuk. Az idei évtől kezdődően az új szakképzési hozzájárulási törvény biztosítja, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő. Magyarul, a vállalkozások havonta automatikusan megkapják a jogos visszaigénylésük összegét.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť