SZABÓ IMRE

Full text search

SZABÓ IMRE
SZABÓ IMRE (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Egy meggondolatlan intézkedés miatt, amelyet Fazekas miniszter úr is megerősített a múlt heti bizottsági ülési meghallgatásán, állítólag nincs szükség az állam egyetlen vízügyi kutatóintézetére, az ott dolgozók utolsó napjaikat töltik a Vitukiban. A dolgozók és a szakszervezetek nyilvános jelzései alapján tudjuk, hogy a munkavállalók harmadik hónapja nem kapják meg a munkabérüket. Ez már csak azért is felháborító, mert az intézet megszüntetésével a kormány közeli cégek évi 1,5-2 milliárd forinttal több bevételhez jutnak, ráadásul milliókat költ a kormány munkahelyvédelmi akciójának népszerűsítésére. Önök úton-útfélen hangoztatták, hogy senkit sem hagyunk az út szélén, mégis a hírek szerint a jelenlegi dolgozókat inkább belökik az árokba.
A 120 éves Vituki megszüntetése kapcsán erős a gyanú, hogy szó sincs itt takarékoskodásról, hanem a jeles intézmény felszámolása hátterében a milliárdos ingatlan sorsa áll. Ez a vagyon, a telek, az irodaház, illetve az intézet speciális mérőműszerei többszörösen fedezték az elmaradt bérek, végkielégítések, illetve egyéb járandóságok kifizetését. A jelzések ellenére eddig semmilyen megoldást elősegítő intézkedés nem történt, ezzel családok tucatjait teszik tönkre.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány vízügyet érintő szakmaiatlan, erősen politikai és gazdasági indíttatású intézkedései már tönkretettek egy nagy múltú intézetet szakmai eredményeivel együtt, és a kiváló szakemberekből álló munkavállalói közösség foglalkoztatási, szociális helyzetét. Azért fordulok most önhöz, mint a nemzeti vagyonért felelős miniszterhez, hogy megkérdezzem, mi a fontosabb, a kormányzati ingatlani biznisz vagy az intézményben fellelhető emberi tudás és tapasztalat. Mi lesz a Vituki dolgozóival, mikor kaphatják meg végre a munkavállalók a járandóságaikat, mikor kerül sor munkaviszonyuk rendezésére? Lesz-e egy esetleges árvíznél kellő időben előrejelzés? Végül is, mi lesz a Vituki sorsa?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť