DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szép kis kormánypárti többségi álláspont kerekedett ki ide a plenáris ülésig, ez a bizottságban egyébként nem hangzott el, amit Gruber Attila elmondott, de nagyon érdekes volt, figyelemmel hallgattam.
Tisztelt Országgyűlés! Amit az alkotmányügyi bizottságban elmondtunk, az szakmai kritika volt. Van politikai kritikánk is, ott elmondtam, hogy ezt majd a plenáris ülésen fogjuk ismertetni, ne húzzuk hosszan az időt a szakmai alkotmányügyi bizottságban.
Elhangzott, szembesítettük az államtitkár asszonyt - úgy tűnik, mindhiába - azzal a szimpla hazugsággal, hogy alapos társadalmi egyeztetés előzte meg ennek a törvénynek a beterjesztését. Volt egyeztetés a járások lehatárolásáról, de ez összemosás, államtitkár asszony, ugyanis a tartalomról, hogy mi kerüljön át a járási hivatalokhoz a jegyzőktől, nem volt semmilyen egyeztetés, és elég nagy elégedetlenség van a szakmában e tekintetben; gondolom, majd itt a Házban is ez el fog hangzani.
Hogy ezek a vélemények, amelyek egyébként a járások lehatárolásáról érkeztek, a kormánynak is kínosak lehetnek, azt onnan gondolom, hogy az alkotmányügyi bizottságban a szocialista képviselők kérték a jogszabályok, törvények előkészítéséről szóló törvény 11. §-a alapján, hogy a bizottság megismerhesse ezeket a véleményeket. Itt az államtitkár asszony álláspontját figyelembe vették a fideszes képviselők, és elutasították ezt a kérést, tehát nem nézhetünk bele abba a titkos kis csomagba, amit elküldtek a tárcához, hogy mi a véleménye annak a több mint 700 észrevételt tevőnek.
Azzal is szembesítettük az alkotmányügyi bizottságban az államtitkár asszonyt, hogy ez egy szakmai selejttermék. Már a törvény címét sikerült eltalálni, ugyanis a törvény címének azt adták, hogy a járások kialakításáról szól ez a törvény. Ez a törvénytervezet nem erről szól, a járások kialakítása, a körzetek lehatárolása saját bevallásuk szerint is majd egy kormányrendeletben kerül megfogalmazásra. Ez a járási hivatalokról, egyes hatáskörök átvételéről szól, tehát már a címét sem sikerült eltalálni ennek a törvénynek. Nagyon sok szakmai problémánk van, a vitában részletesen el fogjuk majd ezt mondani.
Köszönöm szépen a szót. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť