DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen, elnök úr. Az idő rövidsége miatt próbálom nagyon gyorsan összefoglalni.
Az egy dolog, hogy nem tudhatjuk meg, hogy hol és tulajdonképpen hány járás lesz, ami a járások felállításánál, azt hiszem, alapvető kérdés, és ezt kormányrendeletben vagy egyéb alsóbb szintű jogszabályokban rendezik, de azt se tudjuk meg, hogy mi az a járás. Erről ilyen nagyon szép eszmei megfogalmazásokat hallhattunk, de hogy dogmatikailag pontosan mi az a járás, és hogy az a törvény, amelyik felállítja a járásokat, megfogalmazná, hogy önök, illetve a beterjesztők mit tekintenek annak, ez elmarad. Ez annál is sajnálatosabb, mert értelmező rendelkezésekkel kezdődik a törvény, tulajdonképpen csak egy értelmező rendelkezéssel, és annak sincs semmi köze ahhoz, hogy a járások dogmatikai fogalmát elmondják, leírják.
Viszont a vagyon elvétele nagyon fontos, és a törvényben jelentős részt képvisel, mondhatni, a törzsanyagát, hogy a jelenlegi önkormányzati dolgozókat, hatásköröket és ingatlanállományt hogyan fogják a jövőben einstandolni. Mást nem tudunk mondani, ez a legszebb szóval is einstand, lévén, hogy hiába fordulnak bírósághoz az érintettek, annak ellenére az elvétel megtörténik, bármiféle apelláta nélkül; ezt a megyék esetében már láttuk az intézményeknél. Akkor elmondtuk, hogy ha önök elindulnak ezen az úton, akkor nem fognak megállni, tehát a kisgömböc-effektus mindig jellemző a hatalom mindenkori gyakorlóira egyébként, miért önök lennének a kivételek.
Nekem ebből az egészből úgy tűnik - azon kívül, hogy csak a pénzt viszik és a hatásköröket -, hogy nem határozzák meg, hogy itt tulajdonképpen miről is van szó, és ezt az államtitkár asszony el is ismerte: olyan politikai álláshelyeket kívánnak teremteni itt a hivatalvezetők révén, ahova majd be lehet a politikai döntéshozókat ültetni, és ahogy mondtam, ezt az államtitkár asszony el is ismerte a bizottság előtt, hogy nemtelen dolog közhivatalnokokra bízni politikai döntések végrehajtását.
(10.20)
Ez igaz is, ez a része, ezzel egyetértek, ezért kell a politikusokat odaültetni, mert ők majd végre fogják ezeket hajtani.
Összefoglalva, azt hiszem, hogy egyelőre önöknek az egyablakos rendszerből annyi jött át, hogy megyénként egy ablak van jelen pillanatban, nyilván ezt bővíteni kívánják. De én nagyon kíváncsi lennék azokra a visszajelzésekre is, amiket önök kaptak, mert az szép dolog, hogy mindig elmondják, hogy szuper, a visszajelzések csak pozitívak, de sajnos mi meg mást tapasztalunk.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť