DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS, az önkormányzati és területfejlesztési bizottság előadója: Mélyen tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is egy szolgálati közleménnyel szeretnék szolgálni Lamperth képviselő asszonynak, a KIM honlapján fönt vannak ezek a bizonyos észrevételek, bármikor megtekinthetik. Ez nyilván nemcsak a törvényjavaslathoz, hanem ahhoz is mindenképpen szükséges, hogy egy képviselő el tudja látni a feladatát.
Mélyen tisztelt Képviselőtársaim! Az önkormányzati bizottság a T/6590. számú törvényjavaslatot, amely a járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló javaslat, a 2012. IV. hó 10-én megtartott ülésén megtárgyalta, és 16 igen szavazattal, 8 nem ellenében általános vitára alkalmasnak tartotta. Én nem fogok olyan dolgokat elmondani, amik nem hangzottak el a bizottság ülésén, viszont azt elmondhatom, hogy igenis voltak viták, ami nagyon helyes egy ilyen nagy ívű törvényjavaslat megalkotásakor és vitájakor, hiszen mindenki, aki még nem volt részese ennek az átalakulási folyamatnak, az bizonyos kérdéseket fölvet magával az átalakulási folyamattal kapcsolatban.
Nagyon érdekes volt viszont, hogy csak ezekkel kapcsolatban voltak kérdések, és azzal az egész átfogó törvénymódosítással, amely a feladatokat és hatásköröket rendezi át a járási hivatalok részére, igazából nem voltak. Mindig azt szokták mondani, hogy az atomerőmű építésekor az azt tartalmazó kerékpártárolóval kapcsolatban vannak a legnagyobb viták. Itt is erről volt szó. Természetesen nagyon fontosak, és mindenki számára fontosak kell legyenek, hogy hol vannak a járási székhelyek, és vita volt arról, hogy ezek ebben a törvényben vagy kormányrendeletben kerüljenek-e meghatározásra. Ez a vita még nem dőlt el, és reméljük, hogy a törvényjavaslat megalkotásáig ezek a kérdések tisztázódnak.
Aztán természetesen voltak kérdések a vagyonátadással kapcsolatban, hiszen mindenki szeretné tudni, hogy mi marad, és mi kerül át a járási hivatalokhoz. Azt gondolom, ez is teljesen természetes. Voltak kérdések és vitatkozó álláspontok arról, hogy milyen feladatok maradjanak és milyen feladatok kerüljenek át a járási hivatalokhoz. Higgyék el képviselőtársaim, hogy ezt mi is már az egyeztetés eddigi hosszú folyamatán végigbeszélgettük, és volt ilyen és olyan javaslat is. Volt, aki azt mondta, hogy minden menjen át, és volt, aki azt mondta, hogy legyenek kivételek. Ez is el fog majd dőlni az általános vita alatt.
És természetesen voltak olyan kérdések is, amelyek a hitelfedezeti kérdésekről kérdezték az előterjesztőt. Remélem, hogy az általános vita során ezekre mind-mind választ fogunk kapni. Valóban, ez az egyik legizgalmasabb törvénye a ciklusnak, és remélem, hogy ezzel a közös munkával el tudjuk érni azt, hogy a járások kialakításában ne az legyen fontos, hogy mi itt vitatkozunk, hanem az, hogy az ügyfelek ne érezzenek ebből semmit, és az ügyeiket a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legkisebb utánajárással el tudják intézni. Ez a közös felelősségünk, éppen ezért javaslom megtárgyalásra a parlament részére.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť