BÖDECS BARNA

Full text search

BÖDECS BARNA
BÖDECS BARNA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Bekövetkezett vasárnap az, aminek nem kellett volna bekövetkeznie, és a vasúthálózat felén mintegy 412 vonatjárat szűnt meg. A megszüntetés különösen sújtja azokat a térségeket, ahol gyakorlatilag alig maradt ezek után vonatközlekedés. A minisztérium sokféle indokot adott arra, hogy miért kell racionalizálni ezt. Az egyik az, hogy megszüntetjük a párhuzamosságokat, és majd olcsóbb lesz a buszos kiváltás.
No kérem, én két példát szeretnék elmondani, hogy mennyivel lett olcsóbb. Új járat Komlóra, így hirdeti a Volánbusz az április 15-étől a Gemenc Volánnal közösen elindított új közvetlen autóbuszjáratokat Budapest-Komló viszonylatban. Ezek a járatok 213 kilométeren 3 óra 10 és 3 óra 25 perces menetidővel közlekednek Budapest és Komló között a tegnapi naptól kezdődően, amelynek kapcsán egy 23 kilométeres ráhordó motorvonatjárat szűnt meg Komló és Sásd között. Az első kérdésem ezért államtitkár úrhoz az, hogy mennyivel olcsóbb 213 kilométeren autóbuszt közlekedtetni, mint szóló Bz-motorkocsit 23 kilométeren, és mennyivel lesz olcsóbb a tömegközlekedés akkor, mivel ennek a motorvonatnak tisztán ráhordó funkciója volt a Budapest-Pécs közötti intercityvonatokra, hogyha ezentúl a komlói utasok nem vonattal utaznak Budapestre, hanem autóbusszal. Tehát az intercityvonatok kihasználtsága csökken ezáltal.
Ugyanez a kérdésem van a másik ráhordó kapcsolattal is, a Székesfehérvár és Sárbogárd között közlekedő, szintén ráhordó Bz-motorvonatokkal. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť