DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Elöljáróban engedje meg, hogy megköszönjem az információt. A menetrend felülvizsgálata és a párhuzamosságok megszüntetése során többször elmondtuk, most is elmondom, hogy ez egy folyamat, ahol minden jobbító észrevételt szívesen veszünk, és természetesen megnézünk.
Ami az intézkedésünk alapját szolgálta és szolgálja, az sem új. A Széll Kálmán-terv nevesítette a közösségi közlekedés megújításának irányait a tarifa- és kedvezményrendszer átalakítása, a szolgáltatók szervezeti korszerűsítése és nem utolsósorban a menetrendek összehangolása tekintetében. Az összehangolás során a teljes közösségi közlekedési rendszer, azaz a vasúti és az autóbuszos közlekedés felülvizsgálatát is lefolytattuk és folyamatosan folytatjuk. A közösségi közlekedési rendszerben, az integrált szolgáltatásokban a hatékony munkamegosztást tartjuk elsődlegesnek. Éppen az a célunk, az összehangolás éppen arra irányul, hogy ahol megfelelő minőségű vasúti közlekedés áll rendelkezésre, ott természetesen az élvez elsőbbséget, ahol pedig az autóbusz-közlekedés szolgálja jobban a lakosság érdekeit, ott azt preferáljuk.
Tehát nem szükségszerűn mindig és kizárólag a költségeket, hanem a lakosság érdekeit tartjuk szem előtt. Ezzel együtt természetesen a költségek is fontosak számunkra, hiszen nem titok sem a közvélemény, sem ön előtt, a célunk az, hogy a költségvetés és ezen keresztül az adófizető polgárok költségeit a közösségi közlekedés terheinek viselése tekintetében mérsékeljük. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť