DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Magyarország általánosságban természetesen egyetért az Európai Bizottság irányelvtervezetében lefoglalt elképzelésekkel és célokkal, bár hozzáteszem, hogy annak célkitűzéseit több esetben nagyra törőnek tartja. A meglévő épületállomány energetikai korszerűsítése, különös tekintettel a középületekre, prioritás Magyarország számára. Erre egy olyan megalapozott stratégia alapján kerülhet sor, amely hosszú távon képes biztosítani az energetikai korszerűsítéshez szükséges finanszírozási hátteret.
Jelenleg is zajlanak a tárcaközi és szakértői egyeztetések az irányelvtervezetbe foglalt 3 százalékos éves felújítási céllal kapcsolatban. A 3 százalékos célszám előzetes hatásvizsgálatát a központi államigazgatási épületek tekintetében megkezdtük, így folyamatban van az adatgyűjtés az érintett létesítmények műszaki paramétereiről, amely egy szélesebb körű felmérés megalapozásaként szolgálhat.
Az energiaügyi miniszterek 2012. április 19-20-ai, ön által is említett informális találkozóján nem várható döntés az irányelvtervezetről. Ilyen jellegű döntés informális miniszteri találkozón, annak jellegéből adódóan, nem is lenne hozható. Az Európai Unió soros dán elnöksége a miniszteri találkozón tájékoztatást fog adni az irányelvtervezet tárgyalásának jelenlegi állásáról, különös tekintettel arra az első informális trialógusra, amelyet az elnökség 2012. április 11-én folytatott le az Európai Parlamenttel. Jelenleg a Tanácsban a tagállamok között az általános elvek tekintetében egyetértés van, ugyanakkor a tagállamok szinte kivétel nélkül jelezték, hogy számos részletkérdésben további egyeztetéseket tartanak szükségesnek. Ennek megfelelően az irányelvtervezet egyes cikkeire vonatkozóan még nem alakult ki szövegszerű tanácsi álláspont.
Erre figyelemmel is kérem képviselő urat, hogy munkája során a magyar álláspontot támogatni, a válaszomat pedig elfogadni szíveskedjék. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť