DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Jó hírekről tudom tájékoztatni önt és a tisztelt Házat. A nemzeti együttműködés programjában meghatározottak szerint a fogvatartottaknak ma Magyarországon dolgozniuk kell, meg kell termelniük a fenntartásuk költségeit. Mostanára már szép eredményeket értünk el. Engedje meg, hogy erről néhány szóban tájékoztassam.
2012. január 1-jétől a fogvatartottak mintegy 60 százaléka számára a zöldségféléket és egyéb élelmiszereket a büntetés-végrehajtási társaságok fogvatartotti munkával állítják elő, úgy, ahogy ön mondta. Ezeket az eredményeket komoly fejlesztéssel alapoztuk meg. Saját forrásból a Pálhalmai Agrospeciál Kft. kialakította a zöldségfeldolgozó üzemét, és az állampusztai kft. is egy állattenyésztési telepet hozott létre. Az annamajori kft. szintén saját forrásból megkezdte tízezer fogvatartott ellátására alkalmas péküzemének a beruházását. Ennek a várható befejezési ideje 2012 második félévére tehető.
A belügyi szervek ruházatának egységesítése a vállaltaknak megfelelően megtörtént. Összességében mintegy 49 ezer garnitúra ruházat és 43 650 pár bakancs gyártása és kiszállítása már meg is történt. Az Ipoly Cipőgyár Kft. megkezdte az új talpszerkezetű cipők gyártásához szükséges beruházását. Ennek a befejezése 2012. május végére várható.
A részbeni önellátás keretében kerül sor a konyhaüzemeltetések visszaszervezésére. Jelenleg három külső üzemeltetési szerződés van még, ebből kettő megszüntetését tudjuk végrehajtani 2012-ben.
A Duna Papír Kft. létrehozta a minősített és egyéb irodai papírok megsemmisítésére képes technológiáját és kapacitását. A beruházás értéke mintegy 90 millió forint.
Tisztelt Képviselő Úr! Ezeket az intézkedéseket szeretnénk folytatni a jövőben is, és reményeink szerint el fogjuk érni, hogy a fogvatartottak tekintetében az önellátás 75 százalékos legyen.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť