KULCSÁR JÓZSEF FERENC

Full text search

KULCSÁR JÓZSEF FERENC
KULCSÁR JÓZSEF FERENC (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt év során számos büntetés-végrehajtási intézetben tettem látogatást. A parancsnokokkal és az állománnyal történt személyes beszélgetések során minduntalan felmerülő kérdés volt az intézetek eddig nem megfelelő élelmezési ellátása. Megítélésem szerint ennek oka, hogy az elmúlt évek, évtizedek során annak ellenére, hogy a fogvatartottak napi élelmezése jelentős kiadásokkal jár, nem fektettek kellő hangsúlyt az ellátás rendszerének hatékonyabbá tételére; annak ellenére, hogy az országban számos büntetés-végrehajtási társaság foglalkozott mezőgazdasággal, állattenyésztéssel, külső cégek, vállalkozók látták el a büntetés-végrehajtási intézeteket élelmiszerrel, és ők üzemeltették a konyháikat is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Tapasztalataim szerint a kormány felismerte, hogy jelentős állami kiadáscsökkentést lehet elérni a belső ellátásra való átállással, amely mellett - nem elhanyagolható módon - a fogvatartotti munkáltatás lehetőségei is jelentős mértékben javulnának. Megítélésem szerint a dolgozó fogvatartottak számának növelése több szempontból is fontos.
Mindezen problémák ismeretében örömmel hallottam, hogy 2012. január 1-jétől a fogvatartotti populáció mintegy 60 százaléka számára a zöldségféléket, csirkét, félsertést a büntetés-végrehajtásban állítják elő, a konyhaüzemeltetést is külső vállalkozások bevonása nélkül oldják meg.
A kérdésem a következő lenne: mit kíván tenni a Belügyminisztérium a büntetés-végrehajtási intézetek önellátási rendszerének még hatékonyabbá tételében?
Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť