DR. BUDAI GYULA

Full text search

DR. BUDAI GYULA
DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Megadnám önnek a szót, mivel egymás mellett ülünk, és szoktunk azért beszélgetni, tehát ezt a kérdést ne velem szemben fogalmazza meg, hogy önnek nem adtak lehetőséget a véleménye elmondására.
Én megpróbálok röviden válaszolni az ön által feltett kérdésekre. Én úgy gondolom, hogy az új hulladéktörvény alapvetően szolgálja majd azt a társadalmi és környezetvédelmi célt, hogy minél kevesebb hulladék képződjön akár a lakosságnál, akár a gazdaságban. Illetőleg a törvény szellemisége, illetve néhány paragrafusa konkrétan foglalkozik a megelőzéssel és azokkal a kérdésekkel, amelyek erre lehetőséget biztosítanak.
Hogy az Európai Unió miként foglalt állást ebben a kérdésben, képviselő úr, szeretném tájékoztatni, köztudomású, hogy előzetes notifikáció céljából megküldésre került a törvényjavaslat az Európai Bizottságnak. Az Európai Bizottság három hónapon belül befejezte a vizsgálatot, és megjegyzést tett a törvényjavaslatra, valamint Ausztria, Franciaország és Németország pedig részletes véleményt küldött. Erre való tekintettel ez az eljárási határidő, mármint a notifikációs határidő, további 3 hónappal meghosszabbodik, így 2012. július 2-áig tart, vagyis eddig az időpontig az Országgyűlés zárószavazással ezt a törvénytervezetet nem tudja elfogadni.
(15.50)
Tehát mindenképpen meg kell várni az Európai Bizottság, illetve a három említett tagállam véleményét ezzel kapcsolatban.
Arra vonatkozóan, hogy ön azt hiányolja, itt konkrét adatok a hulladékképződés vonatkozásában nem jelentek meg, azt gondolom, képviselő úr, az a jogszabály, ami a hatályos termékdíjtörvény gyakorlati eredményének tekinthető, illetve azok az eredmények már konkrétan azért visszautalnak erre vonatkozóan, természetesen (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) a konkrét adatok ezt követően várhatók.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť