SZILÁGYI LÁSZLÓ

Full text search

SZILÁGYI LÁSZLÓ
SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Köszönöm. Államtitkár Úr! Félek, hogy kétféle dologról beszélünk. Ön a hulladékos törvényről beszélt, én pedig a termékdíjtörvényre kérdeztem rá, arra a termékdíjtörvényre, amelyet a kihirdetés napján már módosítottak, és utána még a hatálybalépés előtt háromszor. Azt kérdeztem, ehhez mit szól az Európai Bizottság, és ez a szabályozás vajon átmegy-e a rendszeren.
Többször kifejtették, hogy szeretnék, ha az újrahasználható csomagolások termékdíjmentesek lennének. Kérdés, hogy hol lehet, melyik az a honlap, ahol regisztrálni lehet ezeket a csomagolásokat, és hogyan állhatott az elő, hogy az első negyedévben egyetlenegy ilyen regisztráció sem történhetett, pusztán mert nincsen rá felület. Ugye, nem ez volt a szándék?
Sorra szűnnek meg a kis- és középvállalkozók a hulladékbegyűjtő szektorban. Biztosan nem ez volt a szándék a termékdíjtörvénnyel. Elindult kifelé a hulladék az országból, és hasznosító cégek fognak emiatt tönkremenni. Biztosan nem ez volt a szándék. Áttérve a hulladéktörvényre: az egyes hulladékok meg majd jönnek befelé, és ön a magyar hulladéklerakókat fogja (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) alaptörvény-ellenesen eldugítani. Gondolom, nem ez volt a valódi szándékuk.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť