ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/5539. sorszámon, az egységes javaslatot pedig T/5539/82. sorszámon kapták kézhez a képviselők. Az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, amely T/5539/86. sorszámon elérhető.
Kezdeményezem, hogy a záróvitát az összefüggésekre figyelemmel egy szakaszban folytassa le az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
(21.20)
Felhívom figyelmüket, hogy a záróvitában a képviselőcsoportok számára 5-5 perc, a független képviselők számára összesen 3 perc áll rendelkezésre.
Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-12. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról határozunk. Ezek mindegyikét támogatja az előterjesztő, így egy döntéssel szavazhatunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a támogatott javaslatokat az ajánlás 1-12. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 305 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a T/5539. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 304 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť