DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy emlékeztessem önt Pintér Sándor belügyminiszter-jelölti meghallgatására, amikor is a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén, ahol őt meghallgatták mint miniszterjelöltet, azt mondta, hogy az első időben, az első évben nőnek a számok, nőni fog az ismertté vált bűncselekmények száma, ez pedig annak eredményeként fog bekövetkezni, hogy a rendőrség határozottabban, hatékonyabban, erőteljesebben lép fel a korábbiakhoz képest, és ez az első időszakban a számok növekedését eredményezi. De ez azzal is együtt jár, hogy az emberek bíznak abban, hogy a rendőrséghez érdemes fordulni, érdemes bejelentést tenni, mert a rendőrség nem a bűnözők oldalán áll, hanem a rendőrség a törvénytisztelő emberek oldalán áll.
Képviselő úr, ez történt, és emellett azokat a feltételeket is megvalósítottuk, amelyeket a nemzeti együttműködés programjában ígértünk, tehát a közbiztonság megerősítése érdekében a rendőrség létszámának, működési feltételeinek erősítése, a törvények szigorának erősítése mind-mind megtörtént.
Egyvalami nem történt meg, tisztelt képviselő úr: önök, ön és képviselőtársai rendre számon kérik a közbiztonság megerősítését, most a számok növekedését kéri számon rajtunk, de ezzel együtt sajnálatosan tapasztaljuk, hogy önök a parlamentben egyetlenegy törvényjavaslatot nem szavaztak meg, amely a közbiztonság javítását, a törvények szigorítását eredményezte volna. Nem szavazták meg legutóbb a szabálysértési törvényt, nem szavazták meg a büntető törvénykönyvet, nem szavazták meg a három csapás törvényt, nem szavazták meg azt a költségvetési törvényjavaslatot, amely lehetővé tette, hogy 3500 új rendőrt állítottunk be, és ennek a forrását 9 milliárd forintban a parlament meghatározta. Önök mást beszélnek, és mást tesznek. Ha önöknek fontos lenne a közbiztonság, akkor ezeket a törvényeket támogatták volna. Majd később folytatom. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť