MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Szögezzük le a tényeket: utoljára 2001-ben, az első Orbán-kormány idején követtek el hazánkban sajnálatos módon annyi bűncselekményt, mint 2010-ben, hiszen a 2011-es adatokat még nem ismerjük. A felavatott rendőrök száma helyett beszéljünk inkább az arányokról és arról, hogy a Fidesz “két hét alatt rendet teszünk” című szlogenje milyen növekedést produkált a közbiztonság terén: 13,5 százalékkal emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma; az okozott kár 38 százalékkal, a betöréses lopás 17 százalékkal, a személy elleni bűncselekmény 17 százalékkal, a garázdaság 28 százalékkal emelkedett; végül a felderítetlenül maradt bűncselekmények száma 21 százalékos növekedést produkált. Úgy gondolom, ez elég beszédes számsor.
De lássunk csak úgy csemegeszerűen az elmúlt hetekből vagy épp az elmúlt napokból néhány nyilvánosságra került bűncselekményt, amelyeket egyébként a rendőrség által eltérő kultúrájú kisebbségnek titulált személyek követtek el: Gyomaendrődön egy 65 éves idős embert lefejelt, összerugdosott egy ilyen követő; Kesznyétenben egy 82 éves idős nénit életveszélyesen összevertek négyen saját otthonában; a Pest megyei Dányon szintén saját otthonában raboltak ki és vertek össze egy 85 éves gazdát és feleségét ilyen eltérő kultúrájú személyek; egy kiskunhalasi lakóházban három ismeretlen rátámadt a lakásban élő testvérpárra, összeverték őket, és 300 forinttal elmenekültek. Nem sorolom a példákat, mert csak az elmúlt hetekből órákra lenne szükségesem.
Egyetlenegyet azonban befejezésképp és kérdésfeltevésként elmondanék. Valljanak végre színt ebben a kérdéskörben is, és fejtsék ki, hogy mit is értenek önök eltérő kultúrájú bűnelkövetők alatt, miért nem fedi az önök statisztikai számsora a valóságot, és a kormányzati optimizmus miért mutat teljesen mást kommunikációs szinten (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), mint a tények.
Köszönöm szépen, várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť