ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): (Megkocogtatja a csengőt.) Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a köztársasági elnök feladatait ellátó Kövér László házelnök urat (Taps a kormánypártok padsoraiban.), és tisztelettel köszöntöm Áder János köztársaságielnök-jelölt urat és családtagjait. (Taps. - Dr. Áder János a díszpáholyban felállva köszöni meg a tapsot.) Tisztelettel köszöntöm Orbán Viktor miniszterelnök urat. (Taps a kormánypártok padsoraiban.) Köszöntöm Sólyom László volt köztársasági elnök urat. (Taps.) Köszöntöm Mádl Dalma asszonyt (Taps.), dr. Paczolay Péter urat, az Alkotmánybíróság elnökét (Taps.), dr. Darák Péter urat, a Kúria elnökét (Taps.), és tisztelettel köszöntöm továbbá a hivatalban lévő és a korábbi közjogi tisztségviselőket, továbbá az egyházak vezetőit, a kisebbségi önkormányzatok vezetőit, az Európai Parlament magyar képviselőit, a diplomáciai testületek képviselőit és a magyar nemzeti közösségek képviselőit, valamennyi meghívott kedves vendégünket. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a mai napon egyetlen napirendi pontra, a köztársaságielnök-választásra tett a házbizottság javaslatot. A házbizottság ülésén a frakciók egyetértettek abban, hogy ezen az ülésen napirenden kívüli felszólalásokra, interpellációk, kérdések, azonnali kérdések elmondására nem kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť