HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt tisztáznám a helyzetet, hogy mindenki számára világos legyen. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Jó lenne.) Tekintettel arra, hegy önök, szocialisták eladósították és tönkretették az országot, a nemzeti együttműködés kormányának új irányt kellett kijelölni. Az ön által is említett kormányhatározat a 2012-es költségvetés végrehajtását erősíti meg.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön, aki most kiment a teremből, és még csak a válaszra sem kíváncsi (Dr. Lamperth Mónika közbeszól.), folytatnám, azt állítja, hogy a kormány tervei a betegek pénztárcájára mennek. Kérem önt, aki éppen távozott az ülésteremből, hogy gondolja végig azokat az intézkedéseket, amelyeket önök hoztak - örülök, hogy visszajött -, és azokat, amelyeket a jelenlegi kormány hozott. Önök bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, mi nem. A szocialisták szavazatukkal támogatták a betegek megsarcolását, a Fidesz képviselői nem tettek ilyet.
Ha már keserű piruláról beszél, akkor emlékeztetném, hogy a legkeserűbbet önök, szocialisták adták be a betegeknek (Dr. Garai István Levente: Évente 120 milliárddal sarcoljátok meg.), ön személy szerint is végigasszisztálta 2007-ben a gyógyszertámogatások drasztikus csökkentését. Akkor a betegterhek közel 20 százalékkal emelkedtek, képviselő úr. Ilyen mértékű drágulásra azóta sem volt példa, sőt, az általunk bevetett vaklicitrendszerrel ősszel közel 20 százalékos, a tavaszi licit esetében pedig most az első adatok szerint további 10 százalékos csökkenést sikerült elérnünk. Emellett április 1-jétől indul a kötelező hatóanyag-felírási rendszer a koleszterincsökkentők esetében (Több szocialista képviselő közbeszól.), itt 5 milliárd forint értékű árcsökkenés valósul meg. (Dr. Garai István Levente: Tessék elolvasni a kormányhatározatot és arra válaszolni!)
Mi a szocialista kormányzat korbácsrendelete helyett a háziorvosokat és a gyógyszerészeket ösztönözzük. Mindezek mellett visszaállítottuk az önök által költségvetési forrástól megfosztott kispatikai támogatást.
Képviselő úr, kérem, hogy amikor minden ok nélkül, feleslegesen riogat, akkor se felejtse el, hogy önök mit tettek, illetve mit nem tettek az egészségügyért és a beteg emberekért.
Köszönöm a figyelmét. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť