DR. BUDAI GYULA

Full text search

DR. BUDAI GYULA
DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Én is járok termelők közé, nem csak ön, és én önnel ellentétben inkább pozitív példákat hallok az elmúlt időszakban a pályázati kiírásokról a pályázat nyerteseivel lefolytatott beszélgetés során. De engedje meg, hogy válaszoljak az ön kérdésére, ami arról szól, hogy miért titkolják el az állami földhaszonbérleti pályázat nyerteseit.
Tisztelt Képviselőtársam! Szerintem akik eltitkolták és akik kijátszották az állami földhaszonbérleti pályázatot, azok önök voltak az elmúlt 8 évben. (Gőgös Zoltán: Nem igaz!) Mondok önnek két példát; az egyikben ön érintett egyébként, és örülök neki, hogy ezt a kérdést föltette nekem. (Gőgös Zoltán: Jelents föl!) Az egyik az újfehértói állami földdel kapcsolatos pályázat visszavonása, ahol négy családi gazdálkodó nyert termőföldet, majd az ön utasítására ezt a pályázatot érvénytelennek nyilvánították, arra való tekintettel, hogy nem az az Agro-City nyert, amelyet önök támogattak. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)
Vagy itt van például a kerteskői állami földek közel 400 hektáros területe, ahol az NFA ellenőrző bizottsága megállapította (Közbeszólások az MSZP padsoraiból. - Az elnök csenget.), hogy az elővásárlási jogot rosszul alkalmazták, ennek ellenére egy olyan csoport nyerte meg, amely szintén nem volt jogosult erre a földterületre. De ugyanezt mondhatom el a bábolnai 240 hektárra, ahol két stróman nyert az önök támogatásával (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.), az ön volt képviselőtársa, Horváth Klára támogatásával. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)
Képviselőtársam! Önök titkolták el a pályázati rendszert, mert én - mint az előző bizottság akkori tagja - nem tudtam megnézni, hogy ki miért nyert, milyen pontozási rendszert alkalmaztak. Ellentétben ön, hogyha fölmegy a honlapra, az NFA honlapjára (Gőgös Zoltán: Nincs fönn!), megtekintheti. (Gőgös Zoltán: De nincs fönn!) Megtekintheti, képviselőtársam. A nyertesek értesítést kapnak, ugyanúgy, mint a vesztesek is. Egy dolgot tudok önnek mondani. Nem lehet mindenki nyertes ebben a körben. (Dr. Lamperth Mónika: Csak a Fidesz!)
Én úgy gondolom, tisztelt képviselőtársam, hogy sokkal jobb lenne (Az elnök csenget.), hogyha önmagukba néznének, és az elmúlt időszakot megvizsgálva döntene úgy, hogy kik a vesztesei és kik a nyertesei ennek a haszonbérleti rendszernek. (Az elnök csenget.) Az önökének csak vesztesei voltak. Egyetlen családi gazdálkodó nem nyert az elmúlt nyolc évben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť