TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem is olyan régen, 2009 augusztusában még sikertörténetbe illő szalagcímek futottak arról, hogy átadták az első magyarországi bioerőművet, a szakolyi biomassza-erőművet. Nagyon komoly beruházásról volt szó, hiszen a Magyar Fejlesztési Bank 14 milliárd forinttal támogatta, és ez a beruházás egyszerre szolgált volna energetikai, környezetpolitikai és térségfejlesztési célokat is. A helyi vállalkozások, a gazdálkodók nagy örömmel, lendülettel kezdtek hozzá az energiaültetvények telepítéséhez, akác-, nyár- és fűzfaerdőket telepítettek, a vállalkozások, a fafeldolgozók pedig nagyon komoly összeget, tíz- és százmillió forintokat invesztáltak be a gépbeszerzésbe, az eszközvásárlásba. Maga az Állami Erdőgazdaság is több száz millió forinttal szállt bele ebbe a dologba, hiszen beszállító akart mindenképpen lenni. Ezen túl a kormány 200 millió forinttal támogatta meg még külön, munkahelyteremtés céljából a tulajdonos magáncéget is. A Közútkezelő Kht. 340 millió forintért csinált egy bekötőutat, illetve több helyen közreműködött abban, hogy az utak jól járhatóak legyenek. Nagyon sokba került a magyar államnak, mégis két év múlva ez a cég bezárt, az erőmű megállt, nem működik tovább, és beragadt legalább néhány száz millió forintja az Állami Erdőgazdaságnak, a vállalkozóknak és a gazdálkodóknak.
Most, néhány héttel korábban valami történt Szakoly környékén, az erőmű talán megint mozdulni készül, nem tudják a környékbeliek, hogy mi történt pontosan. Erről szeretnék kérni információkat, és arra vonatkozóan is, hogy mi lesz azzal a néhány száz millió forinttal, ami beragadt, hiszen nagyon sok vállalkozó, gazdálkodó esetében ez óriási problémát jelent. Reméljük, hogy az Állami Erdőgazdaság is megkapja a pénzét, és mindenki más, aki ebbe komolyan beleinvesztált. Tisztelettel várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(16.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť