BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is azt szeretném elmondani, hogy miben értek egyet Pál Tiborral és Steiner Pállal. Kérem szépen, egyetértünk abban, hogy a személyszállítás nagyon fontos kérdés, a gazdaság feltétele, és ha jól működik, akkor az ország gazdaságát is segíti. Ebben egyetértünk, mélyen tisztelt hölgyeim és uraim. De nem menthető, tisztelt szocialista képviselőtársaim, a semmittevés, a szocialista-liberális városvezetés és kormánya.
Mélyen tisztelt Hölgyek, Urak! Ne felejtsék el, mert a tények a következők: 2002-ben a BKV-nak nem volt hiánya. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ez hülyeség! Nem vagy normális!) Az ezt megállapító ÁSZ-jelentés azt írja, hogy nyolc éven keresztül nem támogatta székesfőváros, Budapest a helyi tömegközlekedését. Ehelyett azt mondta, vegyenek föl hitelt erre a szerződéses kötelezettségre, és ennek a kamatait is hasonló módon a BKV-nak kellett állnia. Tehát azok beszélnek itt és kiabálnak tűzről, akik maguk okozták, meggyújtották a tüzet.
Kérem szépen, mit tettek? Hiteleztették tehát azt, amit nem adtak meg, és erről nem tudnak más véleményt mondani, mert az ÁSZ-jelentés tartalmazza. Kiszervezték, kilopták, lerobbantották, és végkielégítettek mindenkit, rengeteg pénzért.
Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Azért tudomásul kell venni a helyi közlekedés megszervezése kapcsán, hogy e törvény nemcsak Budapestről szól, hanem az ország személyszállításáról szól. A budapesti problémáról most is állítom, hogy szíveskedjenek már rendbe tenni, akiknek kompetenciájuk van, tegyék a dolgukat, nem könnyű rendbe tenni mindazt, amit önök mocsokként, meg nem oldott problémaként hagytak. Azért figyelmeztetnem kell arra önöket, hogy a jelenlegi költségvetés nem fejőstehén, mert túlzottdeficit-eljárás alatt vagyunk, magas az államadósság és iszonyú a kamata, és nem ad az M44-esre Békés megyében sem pénzt, mert azt is ellopták valahol.
Mélyen tisztelt Hölgyem és Uraim! Kérem önöket, hogy tegyék mindenütt a dolgukat (Az elnök csenget.), de a törvény nemcsak Budapestről szól, hanem a vidékről is. Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
(12.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť