BÖDECS BARNA

Full text search

BÖDECS BARNA
BÖDECS BARNA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Visszatérve az előző témára, hadd mondjam el, hogy nagyon érdekes volt egyébként ez a vasúti újranyitás olyan szempontból is, hogy voltak olyan viszonylatok, ahol a 2009-es vagy 2007-es szüneteltetés előtt jószerivel nem volt párhuzamos autóbusz-közlekedés végig az egész vonalon. Ilyen volt például a Székesfehérvár-Komárom útvonal, ahol abban az időben két pár autóbusz közlekedett, amit akkor, a vonat szüneteltetésekor kibővített a Volán-vállalat, úgymond a szükségletek szerint.
Érdekes módon a 2010-es újranyitás után ezek az autóbuszok megmaradtak, sőt még bővültek is. Úgyhogy ma az a helyzet van, hogy egy totális verseny alakult ki ezen az útvonalon, 9 pár autóbusz és 7 pár vonat közlekedik.
Ezzel nem arra akarom felhívni a figyelmet, hogy hoppá, most akkor zárjuk be a vasutat, hanem arra, hogy nem a mellékvonalakkal vagy a kis kihasználtságú vasútvonalakkal van a fő probléma a párhuzamosság tekintetében, hanem egy hálózati szintű párhuzamosság van az országban, ami abból adódik, hogy gyakorlatilag 24 Volán-vállalat és két vasúti szolgáltató verseng az utasokért, közpénzen.
Tehát addig, amíg a kormányzat nem szánja el magát a hálózati szintű párhuzamosság megszüntetésére és egy integrált közlekedési struktúra kialakítására, addig ezen nem lehet érdemben változtatni. Most, hogyha Fónagy államtitkár úr azt mondja, hogy lehet, hogy még akár 8 milliárdot is megtakarítunk a 412 vonat megszüntetésével, lehet, hogy ebben igaza van, de ez a teljes finanszírozási igény 2 százalékát érinti, mivel 400 milliárdot öntenek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) bele ebbe az adófizetők.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť