DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Az előbb Manninger képviselő úr azt mondta, hogy épülnek az utak. Hát jelentem, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vagy lassan épülnek, vagy egyáltalán nem épülnek. Az M3-as autópálya Jármi és Őr településekig terjedő szakasza a legjobb esetben talán jövő tavasszal elkészül többéves késés után, és az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út pedig újabb és újabb késedelmeket szenved.
Egy tavalyi interpellációmra adott válasz során azt ígérte az államtitkár úr, hogy 2014-re, legkésőbb 2015-re elkészül legalább Ököritófülpösig az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út. Hát, a legfrissebb információim szerint ebből semmi nem lesz, ugyanis 2017-ben indul el a kivitelezés, 2020-ig pedig legfeljebb Kocsord és Győrtelek szakaszig fogják megépíteni, és addig fogják nézni, kérem szépen, az ott élők azokat a gödröket, amelyekbe nemcsak egyszerűen egy koca, hanem lassan már egy szarvasmarha is bele tud fialni vagy elleni - már elnézést a kifejezésért -, mert gyakorlatilag az utak szinte már járhatatlanok. Amikor a nyári meleg meg a téli fagy megdolgozza az utakat, ott bizony akár tankcsapda méretű repedések meg sérülések is láthatóak. Most persze kicsit túlzok, de a helyzet ezt megköveteli.
Arról szólt tehát az ígéret, hogy legkésőbb két-három éven belül Ököritófülpösig és 2017 és 2020 között Kocsord-Győrtelek szakaszig fog megépülni, ahelyett, hogy kihasználnánk a szakhatósági munkában a tervek előrehaladott, nagyon kedvező állapotában rejlő előnyöket, és akkor egy nagy huszárvágással megoldanánk azt, hogy ha már késik a kivitelezés megkezdése, akkor úgy kárpótolják ezt az igencsak hátrányos helyzetű és sokkal szebb jövőre érdemes térséget, hogy 2017 és 2020 között egy ütemmel leviszik Tyukod irányából Pátyod délkeleti szakaszáig, mert akkor ily módon a “jut is, marad is” elve alapján - ha már a kivitelezés eltolódását, a határidejének kitolását el kell szenvednie megint a szatmári térségnek - legalább egy ütemben Pátyodig elkészülhetne. Erre majd külön kérném az államtitkár úr válaszát, hogy ennek mennyi reális esélyét látja.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť