DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Épp eleget beszéltünk a főváros ügyeiről, essék most szó vidéki kérdésekről is.
Államtitkár úr, az M49-es elkerülő úttal kapcsolatos mondandómat szeretném kiegészíteni, kibővíteni, és szeretném elmondani elöljáróban, nagyon sokszor fogják még ezt tőlem ebben a ciklusban hallani, mint ahogy Mórickának mindenről az a bizonyos női nemi szerv jut eszébe (Dr. Józsa István: Jaj, jaj! Elnök úr!), úgy nekem mindenről az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út fog az eszembe jutni a szatmári térség fejlesztése érdekében, ugyanis Kocsord község önkormányzata 2006 nyarán készített egy felmérést.
A felmérés szerint a településen 24 óra leforgása alatt 7769 személygépjármű, 1389 kistehergépkocsi, 112 autóbusz, 953 speciális jármű és 101 motorkerékpár, tehát összesen 10 324 gépjármű haladt át. 2010-ben készítettünk egy újabb felmérést, ez a szám 15-16 ezerre emelkedett. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan. Az út menti, belterületi ingatlanok falazata megrepedt, kártalanításról egyelőre szó sincs. A mostani főútvonal megújításáról, felújításáról egy szó nem esett, egyetlen fillért ebben a költségvetésben nem látunk.
Jármi-Őrtől kezdődően, nemcsak Győrtelekig, hanem Ököritófülpösig, sőt, Csengerig, illetőleg a gúnyhatárig minél hamarabb meg kell építeni ezt az elkerülő utat. Egyrészt végre a vidék legnagyobb megélhetését biztosító mezőgazdasági terményeket normálisan lehetne szállítani; az egész térséget be lehetne kapcsolni végre az ország gazdaságának vérkeringésébe; a helyi vállalkozók óriási mennyiségű munkához jutnának, egyáltalán ez lenne a térségnek talán 20-30 éven belül a legnagyobb beruházása, a legnagyobb fejlesztési lehetősége, fejlesztési esélye; és végre-valahára a közmunkások döntő többsége is értelmes, értékteremtő munkát végezhetne, nem azzal foglalkozna, amit most Mátészalkán is látunk, hogy halált megvető bátorsággal lapátolják a havat az út egyik oldaláról a másikra.
Tehát ismétlem: Mátészalka és Csenger térsége az eddigieknél sokkal többet érdemel. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť