DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt a mentalitást, ami itt érződik és szerintem nagyon helytelen, szeretném helyre tenni, hogy a BKV és a fővárosi közösségi közlekedés ügye az csak a főváros ügye, és a vidéknek és az országnak vajmi kevés köze van ehhez. Ez helytelen irány.
(12.30)
Hogyha Budapesten leáll a közösségi közlekedés, akkor azt az egész ország meg fogja érezni, sőt, továbbmegyek: valószínűleg az egy országos csődhelyzethez vezethet, az egész magyar gazdaságot veszélyezteti. Ezért kellene ezt kiemelt ügyként kezelni.
Sajnálatos módon ezeket az egymásra utalgatásokat vagy a fideszes belharcokat se értjük, lévén, hogy önök vannak többségben a Fővárosi Közgyűlésben. Tehát hogyha most ebben a szituációban, sajnos nem valószínű, hogy az elkövetkező ciklusokban sokszor lesz ilyen kegyelmi pillanat, hogy a fővárosban és a kormányon is vegytiszta módon ugyanazok az erők ülnek, akkor ezt később se sikerül majd megoldani. Ezt valamilyen módon kezelni kell, és nem úgy, ahogy egyébként megpróbálták, hogy a fővárosban elindultak, hogy a BKV mellé, ahol egyébként sokáig otthagyták Kocsis Istvánt, aki, jól tudjuk, nem az elkötelezett jobboldaliságáról híres – hála istennek, már nincsen ott -, emellett (Dr. Józsa István: Ne mondj ilyet!) létrehozták a BKK-t mint párhuzamos szervezetet, és odarakták az önök embereit.
Tehát tulajdonképpen párhuzamosságokat keletkeztettek, és még plusz jó pár milliárd forint ilyen formában egy feneketlen kútba bele lett öntve. Tehát nem értjük, hogy ezt miért nem lehet egy racionális elv mentén megoldani, és igenis nemcsak a fővárosnak, hanem az államnak is részt kell ebben vállalni, természetesen úgy, hogy a korrupciót, a lopást és minden egyebet örökre száműzzük a rendszerből, de tudomásul kell venni, hogy bizony közpénzt kell rakni a közösségi közlekedésbe, máshogy nem megy, sehol a világon egyébként.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť