DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Két összefüggésben szeretném folytatni azt a gondolatmenetet, amit képviselőtársaim elmondtak, kapcsolódva ahhoz is, amit én magam a fenntartható fejlődés bizottsága ülésén elmondtam.
Egyrészről, és azt hiszem, az államtitkár úr is egyetért vele, nyilvánvaló, ez a törvény már régóta igény volt, hogy elkészüljön, ugyanakkor ezt a törvényt meg kellett volna előznie egy stratégiaalkotással kapcsolatos munkának, hiszen csak és kizárólag akkor lehetne beágyazni a személyszállítással kapcsolatos szolgáltatások kérdését egy rendszerbe, ha egyszerűen egy távlatos elképzelést nyújtanak, amihez kapcsolódnak a fejlesztések, a koordinált menetrend, de hozzáteszem: akár a szállítás kérdései, a feltételrendszer, a finanszírozás kérdései - én azt hiszem, ez ma hiányzik. Ez adhatta volna a fundamentumát annak, ami egyébként a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó törvény alapját képezi.
A másik kérdéskör, amihez kapcsolódni szeretnék, a fejlesztések kérdésköre. Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a törvényben összesen egyetlenegy paragrafus, a 6. § foglalkozik a fejlesztések kérdéskörével. Mindannyian tudjuk, és ezért is hiányolom egyébként a stratégiát, hogy több mint 6 ezer kilométer például a kötött pálya ma Magyarországon, amiből 20 kilométer felújítására kerül sor évenként, és hozzáteszem: ez az elmúlt időszakra is vonatkozik. Ugyanakkor 200 kilométer felújítására lenne szükség ahhoz, hogy egyébként annak a szempontnak is megfeleljünk, ami a közlekedésbiztonság kérdését jelenti.
Kevés szó esett ma arról, ami a minőségi szolgáltatást jelenti. Én azt gondolom, az nagyon fontos, hogy a minőségi szolgáltatás biztosítása meglegyen. Erre vonatkozóan én egyébként módosító javaslatot is benyújtottam, és én úgy gondolom, hogy ha a minőség, a közlekedésbiztonság és a fejlesztések kérdésköreit helyre tesszük, akkor ez egy előrelépés lehet abban, ami egyébként a szolgáltatásokat jelenti.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť