GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Pont arra, oda jutottunk ki, csak Manninger képviselő úr megint ugyanazt tette, hogy kiragadott egy apró elemet, és nem beszél arról, hogy a költségvetésekből, a zárszámadásokból tökéletesen tapintható, hogy az adófizetők pénzéből évente 300 milliárd forintot meghaladó összeggel támogatta a költségvetés csak a MÁV-ot. (Babák Mihály: El is lopták!) Tehát igenis azt gondolom, hogy itt a patkóban mindannyiunknak közös érdeke, hogy ezt csökkenteni kell, és amit számon kértünk a kerettörvényen, az pont ez.
Tisztelt Képviselő Úr! Önök nagyon nagy erőfeszítést tesznek arra, hogy erről a törvényjavaslatról eltereljék a figyelmet, mert ön is tudja, ahogy én tudom, hogy az Orbán-kormány tervei között is van erre az évre és a következő évre is több tízmilliárdos kiadáscsökkentés tervbe véve. (Babák Mihály: Az is miattatok van!)
A munkáltatók kérdésében megerősített bennünket. Mi azt mondtuk, hogy igen, erről beszélni kell, erről beszélni kellene. Önök lopakodva tettek egy javaslatot, vagy a kormány tett egy javaslatot, amit villámgyorsan már az első éjszaka gyorsan visszavontak. De milyen garanciánk van nekünk arra, hogy a zárószavazás előtti fél órában esetleg ez nem kerül vissza vagy egy ehhez hasonló módosító javaslat?
Tehát azt hiszem, és nagyon érdekes, megkövetem önt, de azt mondta, hogy ezt a kedvezményekkel együtt kell újragondolni. Igen, erről beszélt Tukacs képviselő úr, erről beszélt Tóth Csaba képviselő úr, hogy igen, ha ezt ilyen durván vezetnék be, megvan az a veszélye, hogy egy év múlva ezt már beleértik a kafetéria-rendszerbe, és a végén, mint minden más kormányzati intézkedésnél, mindig ők járnak rosszul. (Babák Mihály: Kicsoda?)
A befejező mondatom. A közlekedésszervezőnél azért követeltem (Az elnök csenget.), hogy a fogalmak között írjuk körül, képviselő úr, hogy ki lehet az (Az elnök csenget.), aki ezt a tevékenységet végezheti.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť