KALMÁR FERENC ANDRÁS

Full text search

KALMÁR FERENC ANDRÁS
KALMÁR FERENC ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Steiner képviselőtársammal vitatkoznék egy kicsit, hiszen azt állítja a felszólalásában, hogy nincs verseny a tömegközlekedés és az egyéni közlekedési eszközök között.
Ha azt nézzük, hogy tényleg, a társadalom szegény rétegeinek nincs választanivalójuk és nem tudnak választani, csak a tömegközlekedést tudják használni, akkor viszont valóban van egyfajta verseny. Ezt a versenyt talán úgy lehetne a legjobban szemléltetni, hogy amikor az ember elindul valamint elintézni, akkor mérlegeli, hogy a saját kocsijával induljon, vagy ha van megfelelő és időben jövő tömegközlekedési eszköz, ami belátható időn belül eljuttatja az embert a céljához, akkor nyilvánvaló, hogy azt fogja használni. Van egyfajta verseny a két közlekedési mód között.
Viszont itt a díjaknak, a díjszabások megállapításának a kérdése merül fel. Ugyanis ha túlzottan emeljük a díjakat, akkor nyilvánvaló, hogy a tömegközlekedés nem lesz vonzó a közlekedni kívánók számára, ha pedig nem emeljük a díjakat, akkor minőségromlással lehet elérni ugyanazt a hatást, az pedig azért nem teszi vonzóvá.
Azt tudjuk, hogy az elmúlt időszakban, években nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában csökkent a tömegközlekedést igénybe vevők száma, és ezt a folyamatot valamilyen módon jó volna megállítani, ezért vonzóbbá kellene tenni a tömegközlekedést.
A másik pedig, hogy ön azt mondja, hogy ez a törvény (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) nem ad megoldásokat, viszont keretet nyújt a megoldások elkészítésére. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť