KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaimnak is szeretném azt mondani, hogy ebben hatalmas vita volt az előző kormány idején is, hogy milyen módon lehet hatékonyabbá tenni a közösségi közlekedést. Ezt tudja nagyon jól az államtitkár úr is.
És amit mi most hiányolunk: tudott dolog, hogy a kormány számos kisiskolát be akar záratni. Az oktatási rendszer államosításának nyilvánvalóan ez a célja, ez áll mögötte, mert így akarnak forrásokat megtakarítani, hogy iskolákat zárnak be. Tudjuk, hogy kórházakat államosítanak, azzal a céllal, hogy számos kórházat be akarnak zárni. És az is tudott, hogy a vidéki településeken, a kistelepüléseken különösen, nincs annyi munkahely, ahol tudnák foglalkoztatni az ott élő embereket, tehát a bejárás nem váltható ki semmi mással.
Hogyha mindezt tudja a kormány, akkor nyilvánvalóan egy olyan közösségi közlekedési jogszabályt kell ide, a parlament elé benyújtania, amely mindezt figyelembe veszi. Hogyha csak az van leírva, hogy minimumszolgáltatásként 2 vagy 3 vonatpárat kell egy nap megtartani, az a legnagyobb őrültség, mert ez biztos, hogy teljesen gazdaságtalanná teszi az egész működtetését, és ürügyet szolgáltat arra, hogy fél év, egy év múlva azt mondja a kormány, hogy lám, nem utazik azokon a vonatokon senki, és akkor emiatt aztán be lehet zárni az ottani közlekedést.
Ahelyett, hogy letettek volna egy koherens koncepciót arra nézve, hogy hogyan lesz fenntartható, finanszírozható, mennyivel járul hozzá a kormány mindennek a fenntartásához, és milyen volumenű fejlesztéseket kívánnak a következő időszakban megvalósítani, ehelyett ezt a teljes bizonytalanságot látjuk, ami itt van előttünk.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť