KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Itt a tárgyalás vége felé mindenképpen szeretnénk azt elmondani, hogy kigyűjtöttük, hogy annak idején, az előző kormány idején hány fideszes országgyűlési képviselő, polgármester szervezett különböző demonstrációt a vasútvonalak bezárása ügyében, tiltakoztak az ellen. És most szeretném tisztelettel megkérdezni a kormánypárti képviselőktől, hogy hol vannak ezek a képviselők most, hol vannak most ezek a polgármesterek, amikor körülbelül tízszer annyi vonal, illetve vasúti közlekedés csökkentéséről kíván dönteni a kormányzat. Most hol demonstrálnak, vagy hol szerveznek demonstrációt az ellen, hogy tiltakozzanak a kormány intézkedései ellen?
Itt ül Pálffy képviselő úr, aki napirend előtti hozzászólásában ostorozta az Európai Bizottságot meg az Európai Parlamentet, hogy micsoda károkat okoz úgymond Magyarországnak. Tisztelt Képviselő Úr! Miért nem szervezi a demonstrációt, a tiltakozást a saját kormánya ellen? Aki látható módon el kívánja lehetetleníteni ezekkel az intézkedésekkel a vidéken élő embereket, a kistelepüléseken, a hátrányos helyzetű térségekben élő embereket, akik egyébként is hallatlanul nagy nehézségekkel küzdenek. Ráadásul itt most szembetalálkoznak egy olyan intézkedéscsomaggal, ami teljesen ellehetetleníti őket, nem tudják majd megközelíteni az iskolákat, a kórházakat, a munkahelyeket, legalábbis nem tudható módon, mert semmit nem mondanak arról, hogy mit szándékozik tenni a kormányzat annak érdekében, hogy ha bezárják az iskolát meg bezárják a kórházat, akkor az ott élő emberek hogyan jutnak el ezekbe az intézményekbe. Jobb lett volna, ha a képviselő úr például erre is fölhívta volna itt a képviselők figyelmét.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť