MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Belemelegedtek itt a kettőpercezésbe az MSZP-s képviselőtársaink. Van valami bája ennek, de megszokhattuk, amikor az MSZP-s képviselők számon kérik azt, hogy miért nincs elég pénz például a közlekedésre. Mondatnánk, hogy nagyon egyszerű a válasz, mert pontosan tudjuk, hogy azért nincs pénz, mert ellopták az elmúlt 8 évben (Derültség az MSZP padsoraiból.), illetve pazarló módszerekkel költötték el. Elég, hogyha megnézzük a MÁV működését, hogy hová tűntek a pénzek a 2002-2010 közötti időszakban.
A fejlesztésekről meg azt gondolom, hogy különösen nem ildomos beszélni arról, hogy hová tűntek a fejlesztési források. (Dr. Lamperth Mónika: Néhány száz kilométer autópálya…) Gondoljunk itt a metróra, ami körülbelül 200 milliárd forintos többletköltséggel lett előirányozva, és ennyivel terheli a költségvetést. Azt is mondhatjuk, hogy ezzel a metróprojekttel az MSZP az akkori koalíciós társával együtt tulajdonképpen agyonvágta a közlekedés fejlesztésének a lehetőségeit, nemcsak a fővárosban, hanem az egész országban.
(Az elnöki széket dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Tehát én azt gondolom, hogy ha ezt a kettőperces hozzászólásdömpinget ők vezeklésnek gondolják, akkor helyes ez a dolog, de akkor egész estig kellene beszélniük, hogy tulajdonképpen bevallják azokat a bűnöket, amelyek idevezettek, hogy ilyen helyzetben van az ország, hogy a közlekedést így lehet finanszírozni.
Azt gondolom, persze nyilván vannak érdemi észrevételek is, hisz ennek a törvénynek a finanszírozás egyébként nem része. Tehát nyilván most azok a kérdések, amelyekről beszéltek, ezekben a törvényekben már nincsenek benne, sőt, a törvény bizonyos értelemben előrelépést is tartalmaz ezekben a kérdésekben. Ez egy kerettörvény. Ezekről a kérdésekről majd egy másik hozzászólás keretében szeretnék szólni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť