MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen. Csak röviden szeretnék reagálni, hiszen nyilván nem a felvetésemre válaszolt Ipkovich képviselő úr - arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy mennyi minden történt a nyugat-dunántúli régióban. Hát, mihez képest, itt is az a kérdés.
A MÁV-nál is az a probléma, hogy többfajta nézőpont van. Az egyik az, hogy a szocialista örökséget fel tudta-e dolgozni - sajnos, még nem tudta feldolgozni a MÁV szervezete, ez kétségtelen. Más szempontból, ha úgy nézzük, hogy még ezek után is működik, akkor az persze pozitívum lehet. A nyugat-dunántúli régióról meg csak annyit szeretnék mondani, hogy kétségtelen, hogy történtek előrelépések, uniós források voltak és vannak, lehet vitatni, hogy ezeknek az ütemezése hogyan halad. Én is azt gondolom, hogy helyes, ha közösen sürgetjük ezeket, viszont itt is hasonlókkal megvan a maga metrója a vidékfejlesztésnek. A csornai elkerülőre gondolok, ami 2004 óta - de lehet, hogy nem is pontosan fogalmazok, mert még előbb, a lényeg az, hogy az elmúlt kormány ideje alatt, az MSZP kormány négy éve alatt - nemhogy előre, hanem hátra ment, ami szakmailag mindenképpen a legindokoltabb lett volna a térségben. Hiszen mindenki tudja, hogy az ott megjelenő kamionforgalom országos viszonylatban is kiemelkedő, és azt láthattuk évek alatt, gondolom, nem a képviselőtársam miatt volt így, tehát nem mondom, hogy ő a hibás, nyilván ő is sokat tett, de a kormánya nem tudta annak idején előrevinni az ügyet, sőt inkább hátravitte azt, és a mai napig szégyen az, hogy az országban egy ilyen kiemelten fontos beruházás egy tapodtat sem ment előre 2010-ig. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť