MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen. Röviden szeretnék azért reagálni, mert valóban a személyszállítási törvényről azt gondolom, hogy sok mindenben lehet vitatkozni. Ez egy olyan jellegű törvény, amely kerettörvény, és az egy értelmes szakmai vita, ha arról beszélgetünk, hogy milyen mélységben kéne ebben a törvényben szabályozni a közösségi közlekedést, hiszen itt valóban különböző nézőpontok fogalmazhatók meg akár az összehangolásra vonatkozóan, akár a kiszervezésre vonatkozóan, tehát ezek tényleg vitatható kérdések, reális viták.
Azért reagáltam az előttem hozzászólókra, mert valóban azt vetették fel, hogy miért nincs pénz ma a vasút fejlesztésére, miért nincs pénz a közösségi közlekedés fejlesztésére. Na, azt gondolom, ez az a kérdés, ahol azért mégiscsak vissza kell menni, és kétségtelen, én is csak azt tudom, hogy nagy különbség volt a különböző kormányzati ciklusok között. Például a MÁV esetében is 2002-ben egy nagyon csekély adóssággal rendelkezett az akkori MÁV Rt., szemben a 2010-es adottsággal, tehát igazán nem lehet ezt az összemosást elkövetni, mert a pénzügyi adatok ellentmondanak, tehát igen jelentős kérdés volt.
És az, hogy épültek az utak, szálltak a repülők, igen, ez valóban így volt, ahogy most is egyébként épülnek az utak, épül a vasút, hisz uniós forrásokból változatlanul fejlesztenek. A különbség csak az, hogy a Malévnak 40 milliárdos, a MÁV-nak 100-200 milliárd közötti adósságállománya van, és az útépítésnél évente több mint 100 milliárd forintot kell csak a rendelkezésre állásra fizetni. Tehát ez a probléma, ez a szocialista korszak öröksége, ilyen örökséget a Fidesz-kormány nem hagyott ott. Tehát azt gondolom, hogy nem lehet a kettőt összemosni, annak ellenére, hogy természetesen a tömegközlekedés problémája változatlanul fennáll.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť